Pereiti į pagrindinį turinį

A. Veličkai – išskirtinės JAV jaunių rinktinės liaupsės

Pasaulio jaunių (iki 17 metų) čempionate sužibėjęs bei pagrindiniu Lietuvos rinktinės bronzos medalių kalviu tapęs Arnas Velička ne tik pateko į simbolinį geriausių žaidėjų penketuką, bet ir sulaukė išskirtinio dėmesio tiek iš užsienio žiniasklaidos, tiek iš skautų, tiek ir iš varžovų.

Arnas Velička
Arnas Velička / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Savo karjerą Katalonijoje pratęsiantis įžaidėjas įstrigo net ir visas komandas šiame čempionate triuškinusiems amerikiečiams, kurių vyriausiasis treneris Donaldas Showalteris atskleidė, jog gynybai prieš A. Veličką jo auklėtiniai skyrė gerokai daugiau dėmesio nei prieš bet kurį kitą varžovą.  

„Negaliu ištarti to vyruko pavardės, tačiau lietuvių aštuntasis numeris yra nuostabus žaidėjas, prieš kurį turėjome sutelkti išskirtinį dėmesį. Pusfinalyje mums pavyko kuriam laikui išjungti jį iš žaidimo, o būtent tai ir suteikė šansą nuo Lietuvos rinktinės negrįžtamai pabėgti bei iškovoti pergalę“, – sakė D. Showalteris.

A. Velička pusfinalio rungtynėse į JAV krepšį įmetė tik 9 taškus, o Lietuvos rinktinė buvo sutriuškinta 70:98, tačiau nusileista buvo komandai, kurią patyręs specialistas D. Showalteris vadino pačia stipriausia pastarųjų metų JAV jaunių rinktine.

„Tai yra ketvirtoji JAV septyniolikmečių rinktinė, su kuria man tenka dirbti. Manau, jog ši yra pati geriausia. Čempionate žaidėme puikiai, o ypač solidžiai visuomet dirbome gynyboje. Mūsų varžovai stengėsi – Lietuvos ir Turkijos rinktinės atliko pagirtiną darbą, tačiau Fortūna yra mūsų pusėje, nes turime labai gerus žaidėjus.

Mūsų rinktinės vaikinai yra neįtikėtini. Kiekvienose rungtynėse jie norėjo žaisti vis geriau ir jie tai padarė. Toks jų žaidimas leido mėgautis reginiu ir žiūrovams. Ypač didelė paspirtis komandai buvo tik šiemet prie jos prisijungęs Collinas Sextonas, esame labai laimingi turėdami jį savo gretose“, – kalbėjo D. Showalteris.

Į čempionato viršūnę amerikiečius vedęs bei MVP apdovanojimą atsiėmęs C. Sextonas taip pat įsiminė aštuntu numeriu pažymėtus Lietuvos rinktinės marškinėlius vilkėjusį Veličką, tačiau pridūrė, jog raktas į sėkmę buvo nusiteikimas gintis prieš kiekvieną varžovą.

„Dėmesys aštuntajam Lietuvos rinktinės numeriui buvo išskirtinis, tačiau gintis susikaupę turėjome ne tik prieš geriausius žaidėjus. Būtent mūsų atsidavimas gynyboje ir lėmė pergalę prieš Lietuvą, o taip pat ir prieš Turkiją“, – sakė gynėjas, dėl kurio jau kovoja apie 20 prestižinių NCAA komandų.

Sextono talentas jo šalies krepšinio skautams abejonių jau nebekelia. Manoma, jog šiame čempionate per rungtynes vidutiniškai po 17 taškų, 4,2 rezultatyvaus perdavimo bei po 4 atkovotus kamuolius rinkęs atletas po kelerių metų NBA naujokų biržoje bus pašauktas vienu aukščiausių šaukimų.

Vis tik džiaugtis vėl gali ir Lietuva, toliau stebinanti pasaulį savo sugebėjimu išugdyti krepšinio talentus. Tie patys amerikiečių skautai įžvelgia milžinišką Veličkos potencialą bei pabrėžia, jog Lietuvai ko gero pagaliau pavyks išspręsti ir pastaraisiais metais ją kamavusią atakų organizatorių krizę.

Negana to, panašu, jog šešiolikmečio likimas atsidūrė patikimose rankose. Atsakomybę už tolimesnį jo progresą dabar prisiima vienas didžiausių Europos klubų – „Barcelona“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų