Vokietijos čempionai tikisi kitokio „Žalgirio“

  • Teksto dydis:

"Žalgirio" komandoje buvo pokyčių, tad kitokį savo veidą stengsis parodyti pirmiausia per rungtynes su mumis", – pareiškė Berlyno ALBA ekipos strategas Israelis Gonzalezas.

Mėgins atsitiesti

Kauno ir Berlyno krepšininkai šiandien "Žalgirio" arenoje žais Eurolygos turnyro 8 turo rungtynes.

Praėjusi savaitė abiem klubams buvo nesėkminga: Lietuvos čempionai kapituliavo Tel Avive (62:76 pralaimėjo "Maccabi") ir Stambule (60:94 nusileido "Anadolu Efes"), Vokietijos čempionai – Pirėjuje (83:87 pripažino "Olympiakos" pranašumą) ir savo aikštėje (69:82 neprilygo Miuncheno "Bayern").

Kauno ekipos gretose – du buvę ALBA žaidėjai: Nielsas Giffey ir Tyleris Cavanaugh.

"Varžytis su komanda, kurios aprangą neseniai vilkėjau, – to dar nesu patyręs, – sakė N.Giffey. – Tačiau džiaugsiuosi keliomis minutėmis prieš rungtynes ir po jų, kai bus progų šnektelėti su buvusiais bendražygiais."

Gydosi ir P.Jankūnas

"Visada lengviau į komandą įsilieti nuo sezono pradžios – geriau pažįsti draugus, sistemą. Man nebus lengva, bet stengsiuosi įsitvirtinti ir kuo greičiau viską išmokti. Esu čia, kad suteikčiau žaidimui energijos. Noriu, kad "Žalgiris" sugrįžtų ten, kur ir turi būti, – į pergales", – kalbėjo Kauno ekipos gretas papildęs Zoranas Dragičius.

32-ejų slovėnas ir 26-erių Tai Websteris iš Naujosios Zelandijos – ne paskutiniai "Žalgirio" naujokai šį sezoną.

Zoranas Dragičius: noriu, kad "Žalgiris" sugrįžtų ten, kur ir turi būti, – į pergales. Stengsiuosi padėti.

Kauno klubas ieško pamainos traumuotam vidurio puolėjui Joffrey Lauvergne'ui. Žiniasklaida jau pateikia galimus kandidatus, vienas jų – 26-erių 208 cm ūgio Ismaelis Bako, rungtyniaujantis Manresos "Baxi" (Ispanija). Belgo sutartyje numatyta galimybė už išpirką šiemet persikelti į kitą komandą.

Tačiau dėl kojos traumos daugiau nei mėnesiui iš rikiuotės iškrito Paulius Jankūnas – "Žalgirio" kapitonui prireikė kelio operacijos. Puolėjui buvo įtariamas menisko sužeidimas, ortopedo-traumatologo prof. Rimtauto Gudo testai ir magnetinio rezonanso tyrimas šią diagnozę patvirtino.

"Zoranas – patyręs profesionalas, tuo įsitikinome jau per pirmą treniruotę. Tikiuosi, kad jis žaidimui pridės greičio, energijos, sustiprins gynybą. Iš jo lauksime ne vien iniciatyvos, bet ir metimų iš vidutinio nuotolio, veržlumo, nors jis dar nesitreniravo su mumis visa jėga. Apmaudu, kad bent mėnesį nebus Pauliaus – pastaruosius kelis mačus jis žaidė gerai", – vakar kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Jure Zdovcas.

Šeši – už, penki – prieš

Tai, kad Eurolygos užkulisiuose vyksta ne audra stiklinėje, o rimti procesai, liudija A lygio licencijas turinčių klubų sprendimas dėl ilgamečio vadovo Jordi Bertomeu įgaliojimų.

Už tai, kad 2022 m. birželį J.Bertomeu pasitrauktų iš generalinio direktoriaus pareigų, lapkričio 2-ąją balsavo "Žalgiris", "Maccabi", "Olympiakos", Maskvos CSKA, Atėnų "Panathinaikos" ir Milano "AX Armani Olimpia" atstovai, prieš – "Barcelona", Madrido "Real", Vitorijos "Baskonia", Stambulo "Fenerbahce" ir "Anadolu Efes".

Nepatenkintųjų J.Bertomeu veikla iniciatyvos ypač sustiprėjo šiemet, o birželį netgi buvo išplatinta neoficiali informacija, esą Eurolygos vadovas – jau atstatydintas. Tai netrukus patys paneigė kai kurie klubai, tačiau jų vienybė, nors ir viešai deklaruojama, ėmė eižėti.


ALBA

Gynėjai, įžaidėjai: Maodo Lo (Vokietija, ūgis 191 cm), Jaleenas Smithas (JAV, 190 cm), Malte Delow (Vokietija, 197 cm), Marcusas Erikssonas (Švedija, 201 cm), Jonas Mattisseckas (Vokietija, 192 cm), Stefanas Peno (Serbija, 194 cm), Tamiras Blattas (Izraelis, 178 cm).

Puolėjai: Oscaras Da Silva (Brazilija/Vokietija, 206 cm), Timas Schneideris (Vokietija, 208 cm), Rikusas Schulte (Vokietija, 206 cm), Christophas Tilly (Vokietija, 211 cm), Louisas Olinde (Vokietija, 205 cm), Yovelis Zoosmanas (Izraelis, 201 cm).

Vidurio puolėjai: Krešimiras Nikičius (Kroatija, 213 cm), Christas Koumadje (Čadas, 221 cm), Benas Lammersas (JAV, 208 cm).

Vyriausiasis treneris Israelis Gonzalezas (Ispanija).

Turnyro lentelė

1. "AX Armani Olimpia"  6  1  +51

2. "Barcelona"  6  1  +51

3. "Olympiakos"  5  2  +46

4. "Real"  5  2  +39

5. ASVEL  5  2  +25

6. "Maccabi"  5  2  +21

7. "Monaco"  4  3  +17

8. "Zenit"  4  3  +1

9. CSKA  4  3  –7

10. "Bayern"  3  4  +1

11. "Uniks"  3  4  –19

12. "Baskonia"  3  4  –64

13. "Fenerbahce"  2  5  +20

14. "Anadolu Efes"  2  5  –12

15. "Crvena zvezda"  2  5  –22

16. "Panathinaikos"  2  5  –25

17. ALBA  2  5  –28

18. "Žalgiris"  0  7  –95



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių