„Vilkai“ kandžiojosi, bet „Žalgirio“ neįveikė

„Sunkios rungtynės išėjo. Varžovai šiek tiek nustebino: žaidė kietai, stengėsi išstumti mus iš padėčių. Nebuvome pasiruošę tokiam kontaktui“, - sakė Kazys Maksvytis. Jo treniruojamas Kauno „Žalgiris“ gerokai pavargo, kol iškovojo 9-ąją pergalę, 90:85 palauždamas patyrusio stratego Rimo Kurtinaičio treniruojamą Alytaus „Wolves“ ekipą.

Į „Betsafe-LKL“ čempionato rungtynes žalgiriečiai stojo būdami vienvaldžiai lygos lyderiai. Tačiau galėjo šias pozicijas prarasti, jei būtų nepalaužę „Wolves“ ekipos. Ant kulnų kauniečiams minanti Jonavos „Cbet“ komanda pirmadienį įsirašė 8-ąją per 10 turų. Tiek pat yra ir Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ krepšininkų sąskaitoje.

Ambicingo „Wolves“ kolektyvo pozicijos kuklesnės, tačiau lyderių grupė jiems taip pat pasiekiama. Svečių iš Alytaus situaciją apsunkino Ado Juškevičiaus diskvalifikacija, o kauniečiai nutarė patausoti aukštaūgį Kevarriusą Hayesą.

Šeimininkai akistatą pradėjo spurtu 10:0. Tik praėjus beveik 4 min. „Wolves“ sukrapštė pirmuosius taškus. Latvis Rolandas Šmitas taikliu šūviu „Žalgirio“ persvarą padidino iki dviženklės (27:17), bet svečiai nenuleido rankų. M.Lukauskis aptirpdė žalgiriečių pranašumą, o R.Miniotas įkrovė iš viršaus (27:29). Iki ilgosios pertraukos šeimininkai toliau kontroliavo padėtį, bet antrojoje dalyje situacija pasikeitė. Vitalijaus Kozio ir A.Caverio tandemas atstatė pusiausvyrą, o Marcosas Delia išvedė į priekį „Wolves“ – 48:46. Dovydo Giedraičio baudos metimai ir Igno Brazdeikio tritaškis vėl leido „Žalgiriui“ pirmauti (51:48), iššovė ir Tyleris Cavanaugh (60:55), tačiau vėl apie save priminęs M.Lukauskis rezultatą persvėrė dviem iš eilės tritaškiais – 66:65. Ketvirtajame ketvirtyje  šeimininkai ėmė tolti, tačiau E.Žukauskas ir R.Miniotas vėl nurėžė skirtumą (85:86), vis dėlto tuo pačiu atsakęs R.Šmitas priartino prie pergalės kauniečius.

Nugalėtojams daugiausia taškų pelnė Keenanas Evansas 17 (5 rez. perd.), Laurynas Birutis 12 (7 atk. kam.), Edgaras Ulanovas (9 atk. kam.) ir Rolandas Šmitas – po 11, Karolis Lukošiūnas 10, Arnas Butkevičius 9.

Svečiams: Ahmadas Caveris 19 (6 rez. perd.), Mindaugas Lukauskis 17, Eigirdas Žukauskas 15, Regimantas Miniotas (10 atk. kam., 20 n.b.) ir Marcosas Delia – po 10.

„Pagrindiniai žaidėjai po dvigubos Eurolygos savaitės yra nuvargę. Jautėsi, kad nebuvome nusiteikę šimtu procentų“, - dėstė Kazys Maksvytis.

„Žalgiriečiai moka žaisti pabaigas, gali atlikti kažką papildomo, kas padeda laimėti rungtynes“, - sakė „Wolves“ vairininkas Rimas Kurtinaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tie fanai jau darosi politiniai zombiai.

To hm

To hm portretas
Ne is Minesotos yra timberwolwes, pas mus labai daug timber Ikejai pateike,isplukde i Kinija tai wolves ir Vilniuje daugiau kaip 700m. yra vienas wolve. Gaudai kampus?

Danutė

Danutė portretas
Wolves idiotiškas komandos pavadinimas, tik primityvūs žmonės galėjo tokį sugalvoti.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių