„Wolves Twinsbet“ atakų organizatoriumi tapo A. Cowanas

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Wolves Twinsbet“ klubas atakų organizavimą patikės 183 cm ūgio gynėjui Anthony Cowanui. Su 26 m. įžaidėju pasirašyta vienerių metų sutartis.

Pastaruosius porą sezonų legionierius iš JAV atstovavo Patrų „Promitheas” komandai, o pasibaigusiose Graikijos pirmenybėse vidutiniškai rinko po 14,3 taško, 5,2 rezultatyvaus perdavimo ir 3,1 atkovoto kamuolio per rungtynes.

Dar ryškesnėmis spalvomis A. Cowanas švietė FIBA Čempionų lygoje. Joje amerikietis pelnydavo po 17,8 taško ir buvo antras rezultatyviausias turnyro žaidėjas. Be to, jis į savo statistiką įsirašydavo po 5,4 rezultatyvaus perdavimo ir 2,9 atkovoto kamuolio.

Metais anksčiau su ta pačia „Promitheas“ komanda jis debiutavo Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre ir vidutiniškai rinko po 12,3 taško ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo.

„Savo gretose norėjome turėti įžaidėją, kuris gali užbaigti atakas pats, o taip pat įtraukti į žaidimą ir komandos draugus. Tai Anthony puikiai įrodė žaisdamas Graikijos čempionate ir Europos turnyruose, kur pastaruoju metu buvo tarp lyderių ir pagal renkamus taškus, ir pagal rezultatyvius perdavimus. Šį krepšininką stebėjome kurį laiką, todėl džiaugiamės, kad galiausiai pavyko jį pasikviesti į mūsų komandą“, – apie antrąjį „Wolves Twinsbet“ vasaros pirkinį sakė klubo sporto direktorius Donatas Zavackas.

Baigęs studijas Merilendo universitete, A. Cowanas sezoną praleido Memfio „Hustle“ gretose G lygoje. Po to iš JAV jis persikėlė į Graikiją.

Prieš atvykdamas į Patrus, jis vienerius metus vilkėjo Salonikų „Aris“ marškinėlius ir tapo rezultatyviausiu Graikijos lygos žaidėju 2021-2022 m. sezone.

A. Cowanas – antrasis „Wolves Twinsbet“ vasaros pirkinys. Sutartis su klubu kitam sezonui taip pat turi Jeffery Tayloras, Vaidas Kariniauskas, Kristupas Žemaitis, Regimantas Miniotas ir Matas Jogėla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių