Ž. Ilgauskas gali tikėtis patekimo į NBA Šlovės muziejų jau kitąmet

  • Teksto dydis:

15 metų NBA praleidęs Žydrūnas Ilgauskas gali tikėtis patekimo į NBA Šlovės muziejų kur kas anksčiau nei kiti šios lygos krepšininkai po karjeros pabaigos paskelbimo.

Tokia galimybė atsirado po to, kai buvo atliktos korekcijos atrankos į šį muziejų sistemoje.

Anksčiau tokio pagerbimo žaidėjai galėdavo sulaukti praėjus mažiausiai penkiems sezonams po karjeros baigimo, tačiau dabar šis laikotarpis yra trumpinamas iki ketverių metų.

Tai reiškia, jog tiek Ilgauskas, tiek Shaquille’as O’Nealas, tiek Yao Mingas ir kiti po 2010-2011 metų sezono apie karjeros pabaigas paskelbę NBA žaidėjai gali būti įtraukti į Naismitho Šlovės muziejų jau kitais metais.

Kandidatai papildyti Šlovės muziejų bus paskelti kitą savaitę, o finalininkai – per NBA „Visų žvaigždžių“ savaitgalio renginį vasario mėnesį. Galutinė pateksiančių žaidėjų grupė bus atskleista per NCAA finalą, kuris balandžio 4-ąją dieną vyks Hjustone.

Patekęs į NBA Šlovės muziejų, Ilgauskas būtų trečiasis lietuvis, sulaukęs tokio pagerbimo. Anksčiau į jį buvo įtraukti Arvydas Sabonis ir Šarūnas Marčiulionis. Sabonis oficialiai įtrauktas buvo 2011 metais, o Marčiulionis – 2014 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių