„Žalgirio“ gynybos agonija: rodikliai – blogiausi Eurolygoje

Apie tai buvo kalbėta prieš šias rungtynes, po praėjusių rungtynių, prieš praėjusias rungtynes ir dar anksčiau.

Akcentuotas varžovų snaiperių žaidimas, šnekėta apie būtinybę stabdyti spurtus, apie tai, kad negalima sau išsikasti duobės.

Ir tada – minus 25 rungtynių su Sankt Peterburgo „Zent“ trečiojo kėlinio pradžioje. Iš karto po ilgosios pertraukos praleidus 4 tritaškius iš eilės.

Visa tai – mačą pradėjus leidžiant „Zenit“ įmesti 5 iš 6 tritaškių.

Kauno „Žalgiris“ pastaruoju metu gynyboje turi tokių problemų, kad to net negalima vadinti gynyba. Per paskutines penkerias rungtynes – visas pralaimėtas – kauniečių gynybos skaičiai yra tragikomiški.

Per šią seriją kauniečiai varžovams leidžia įmesti vid. 89,2 taško – daugiau praleidžia tik Maskvos srities „Chimki“ (89,6).

Per šią atkarpą „Žalgiris“ perima mažiausiai kamuolių (vid. 4,2), o pagal gynyboje atkovotus kamuolius (20,8) yra priešpaskutiniai.

Neriame giliau į statistiką. Per penkių pralaimėjimų seriją „Žalgirio“ gynybos reitingas yra 130 praleidžiamų taškų per 100 atakų. Kiek tai blogas skaičius? „Žalgiris“ yra paskutinis pagal gynybos reitingą net ir imant visas 11 sezono rungtynių (119,1 taško per 100 atakų). Tai reiškia, kad per pastarąsias penkerias rungtynes bloga gynyba virto tiesiog katastrofine. Antra blogiausia gynyba per šią atkarpą, „Panathinaikos“, per 100 atakų praleidžia vid. 125,7 taško.

Per šią atkarpą „Žalgirio“ varžovai pataikė daugiausiai tritaškių (11,6 per rungtynes) ir tai darė geriausiu taiklumu lygoje (47,2 proc.).

Taip, galima sakyti, kad per tą penkerių rungtynių seriją pralaimėta elitinėms komandoms. Keturios iš jų šiuo metu yra stipriausiųjų aštuonete ir realiai pretenduos į finalo ketvertą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių