Pereiti į pagrindinį turinį

"Žalgirio" lyderis J. Andersonas atsidūrė Eurolygos ir NBA klubų akiratyje

2014-12-29 20:20
basketnews.lt
Jamesas Andersonas
Jamesas Andersonas / Evaldo Virkečio nuotr.

Jamesas Andersonas gali ir nebaigti sezono Kauno „Žalgiryje“. Anot LNK žinių pranešimo, krepšininkas domina kelias Europos komandas ir du NBA klubus.

Skelbiama, kad Andersonu domisi Tel Avivo „Maccabi“, Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ir viena iš Eurolygoje rungtyniaujančių Ispanijos komandų. Taip pat susidomėjimą amerikiečiu yra išreiškę du NBA klubai.

Pasak pranešimo, Andersonas „Žalgirį“ galėjo palikti dar po reguliariojo sezono, tačiau šiandien kartu su komanda išvyko į Stambulą, kur antradienį žais „Top 16“ etapo rungtynes su „Galatasaray“.

Anot LNK žinių, „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas tikisi Andersoną išsaugoti bent iki vasario pabaigos. Vasario 20-22 dienomis „Žalgirio“ arenoje vyks LKF taurės finalo aštuoneto turnyras.

Anot įvairių šaltinių, Andersono nevaržo sutarties sąlygos, mat krepšininkas su „Žalgiriu“ sudarė kontraktą su galimybe bet kuriuo sezono metu jį nutraukti.

„BasketNews.lt“ žiniomis, Andersonas prieš sezoną su „Žalgiriu“ sudarė itin kuklų kontraktą – apie 200 tūkst. JAV dolerių per sezoną.

Net jeigu pakeistų komandą, Andersonas šį sezoną nebegalėtų žaisti kitoje Eurolygos ekipoje. Krepšininkai Eurolygos ekipas galėjo keisti iki šios dienos 19 val. Lietuvos laiku, todėl amerikietis galėtų rungtyniauti tik nacionalinėse pirmenybėse.

25 metų Andersonas yra naudingiausias ir rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas Eurolygoje, per rungtynes vidutiniškai pelnantis po 17 taškų, atkovojantis po 5,7 kamuolio ir renkantis po 15,1 naudingumo balo.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų