„Žalgirio“ pokyčių metas: atsisveikinant su trimis nariais, P. Jankūnas nusipelno likti

Kauno „Žalgiriui“ dar liko du mėnesiai rungtynių Lietuvos krepšinio lygoje, tačiau pasibaigus kovoms Eurolygoje, tai visada signalizuoja ir viso sezono pabaigos pradžią.

Kitaip būti tiesiog negali. Balandžio mėnesį klausimai dėl kito sezono skamba vis garsiau, o klubai, agentai ir žaidėjai pluša konstruodami naujus kontraktus, net jeigu apie tai kol kas negali kalbėti.

Kitais atvejais net ne kontraktų dydžiai ar jų trukmė būna svarbiausi. Svarbiausia apskritai nuspręsti, ar dar galima ir reikia žaisti krepšinį.

Puikiai žinodamas, kad jo laukia daugybė klausimų apie ateitį, Paulius Jankūnas atsakymus susidėliojo dėl to taip pat toliaregiškai, kaip daro užsiimdamas poziciją po krepšiu kovoje dėl kamuolio.

Paskutinio sezono Eurolygos mačo su Atėnų „Panathinaikos“ išvakarėse jis pasikalbėjo su klubo prezidentu Pauliumi Motiejūnu ir vyriausiuoju treneriu Martinu Schilleriu bei informavo juos apie norą žaisti ir kitą sezoną.

Po dvikovos su „Panathinaikos“ jis tą pranešė ir fanams bei komandos draugams.

„Nemanau“, – paklaustas, ar sužaidė paskutines rungtynes Eurolygoje, iš karto po rungtynių oficialiai Eurolygos transliacijai angliškai sakė P. Jankūnas.

Po kelių akimirkų spaudos konferencijoje jis jau lietuviškai apie tai išsiplėtė labiau.

„Visiems labai rūpėjo, bet paskutinį mėnesį buvau ramus, nes sprendimas išsigrynino, – sakė P. Jankūnas. – Šią savaitę pašnekėjome su P. Motiejūnu, susidėliojome akcentus ir nutarėme, kad galbūt dar metus pažaisiu, ir pabūsiu rūbinėje, kur galbūt esu labiau reikalingas.“

„Prieš paskutines Eurolygos rungtynes jau norėjosi žinoti, koks yra mano likimas, – tęsė „Žalgirio“ kapitonas. – Prieš mėnesį viduje nusprendžiau, jog galbūt dar reiktų, noriu ir galiu žaisti, bet vis tiek norėjau pasikalbėti su Pauliumi, kokia yra jo vizija. Turime gerus santykius, esame draugai ir šnekame apie viską atvirai. Jeigu jis būtų numatęs kažką kito, galbūt būtų kitoks sprendimas. Bet Paulius įvertino mano norą žaisti dar vieną sezoną ir padėti komandai. Suprantu, koks bus mano vaidmuo kitais metais, ir dėl to neturiu jokių problemų. Padėsiu, kuo galėsiu.“

P. Jankūnas sakė esąs pasirengęs kitą sezoną susitaikyti su dar mažesniu vaidmeniu aikštelėje, tačiau jaučia galįs duoti komandai teigiamų dalykų tiek ant parketo, tiek rūbinėje.

Kad dėl to nereiktų abejoti, sakė ir treneris M. Schilleris.

„Tai yra jo klubas ir žmonės turi tai suprasti, – sakė „Žalgirio“ strategas. – P. Jankūno svarba yra milžiniška ir viskas buvo jo rankose. Asmeniškai esu laimingas, kad jis dar žais.“

Tai reiškia, kad 375 rungtynes skaičiuojanti jo Eurolygos karjera tęsis ir kitą sezoną, o atsisveikinti su krepšiniu ir komanda, kuriai atidavė visą karjerą, jis (reikia tikėtis) galės išlydimas minios „Žalgirio“ arenoje.

Kitaip ir būti negalėtų. Aštuonioliktą sezoną kitais metas „Žalgiryje“ žaisiantis P. Jankūnas nusipelno tokio triukšmingo atsisveikinimo, kokio gali duoti tik pilnutėlė „Žalgirio“ arena.

Jeigu dėl P. Jankūno „Žalgirio“ vadovybė jau turi aiškų atsakymą, tai lygiai taip pat yra aišku dėl kelių kitų svarbių krepšininkų, tik jų ateitis klube yra kitokia.

„Žalgiryje“ jau susitaikyta, kad Marius Grigonis kitam sezonui pakels sparnus ir karjerą tęs Maskvos CSKA komandoje. Jam dar liko svarbiausios LKL kovos, tačiau ketvirtadienio mačas su Atėnų „Panathinaikos“ jam buvo paskutinis vilkint „Žalgirio“ marškinėlius Eurolygoje. Bent jau kuriam laikui.

Tai turėjo būti ir paskutinis Eurolygos mačas su „Žalgirio“ apranga Nigelui Hayesui, tačiau jo atsisveikinimas netikėtai įvyko anksčiau. Savaitgalį gavęs teigiamą koronaviruso testą, N.Hayesas ketvirtadienį net nebuvo arenoje.

Šį sezoną amerikiečiui buvo siūlyta pratęsti kontraktą, tačiau jis atsisakė tai padaryti ir kito sezono projekcijose N. Hayesas nebematomas.

Maža tikimybė, kad po sezono lagaminų visam laikui nesusikrautų ir kitas legionierius, Thomasas Walkupas. Jis turi solidų Tel Avivo „Maccabi“ pasiūlymą, tačiau kol kas laiko kortas savo rankose ir neskuba su pasirinkimu. Visgi šansai, kad jis liks Kaune, yra labai menki.

Taip „Žalgiris“ prarastų ne tik giliai šaknis įleidusius žaidėjus (Th. Walkupas ir M. Grigonis „Žalgiryje“ žaidžia trečiuosius sezonus, N. Hayesas – antrąjį), tačiau ir tris šio sezono starto penketo žaidėjus.

Kauniečiai dar nėra tikri ir dėl Roko Jokubaičio ateities. Vasarą jis greičiausiai dalyvaus NBA naujokų biržoje, o tinklus ant jo gali mesti ir Katalonijoje įsikūręs pažįstamas treneris.

Bet kuriuo atveju, akivaizdu, kad P. Motiejūno ir administracijos lauks didelis darbas užpildant atsivėrusias spragas.

„Žalgiris“ vasarą spręs Patricio Garino ir Augustine’o Rubito ateitis. Su abiem krepšininkais klubas iš savo pusės turi „pliusus“, – t.y. gali sutartį pratęsti arba nutraukti.

Čia ko gero lengvesnis bus sprendimas dėl argentiniečio. Jeigu P. Garino ir toliau rodys progresą savosios formos link, kitą sezoną jis gali pretenduoti į svarbiausių „Žalgirio“ žaidėjų gretas.

Priekinėje linijoje „Žalgiris“ turės priimti sprendimą tik dėl Rubito, kadangi Joffrey Lauvergne'as, Martinas Gebenas ir Marekas Blaževičius turi sutartis kitam sezonui.

Šią vasarą baigiasi ir senoji Luko Lekavičiaus sutartis su „Žalgiriu“, tačiau jį, manoma, pavyks išsaugoti.

Komplektuojant naują komandą, svaresnį žodį turės ir treneris M. Schilleris. Pernai dvejų metų kontraktą pasirašęs austras savo debiutiniame sezone Eurolygoje iškovojo 17 pergalių ir užsidėjo pakankamai kreditų, kad tęstų darbus ir kitą sezoną.

Kitų metų „Žalgiris“ bus kitoks, labiau M. Schillerio žaidimo idėjomis paremtas „Žalgiris“. Tačiau tuo pačiu tai bus vis dar toks pat „Žalgiris“.

P.  Jankūno „Žalgiris“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ką Motiejūnas begalvotų, beraščio nuomonės neklausys

Ką Motiejūnas begalvotų, beraščio nuomonės neklausys portretas
Gėda, kai asmuo, nemokantis gimtosios (?) kalbos ir nesurezgantis rišlaus sakinio, manosi galįs žarstyti patarimus kur kas protingesniems ir daugiau pasiekusiems žmonėms. Ką jau bekalbėti apie visišką krepšinio neišmanymą. Praleidote progą patylėti, ponuli.

Apie Motiejunas galvoja?

Apie Motiejunas galvoja? portretas
Zalgiris paskelbes apie €2.6M nesuringtu lesu,dar vis planuoja palikt nusipelnusi p. Jankuna.Man atrodo jau laikas butu uzleist vieta jaunajai kartai ir neleist svaistyt komandos biudzeto veterano islaikymui. Jei kapitonas nori likt,lai pasiraso 1€ sutarti kaip garbingi veteranai ir duot galimybe isigyt brangesniu ir daugiau suteikianciu nauda zaideju.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių