„Žalgiris“ į nesvetingąjį Belgradą – su pasitikėjimo bagažu

Šiandien Kauno "Žalgirio" krepšininkai ant Aleksandaro Nikoličiaus arenos parketo Belgrade žengs kupini pasitikėjimo savo jėgomis. Jų viltis pratęsti sėkmingą startą Eurolygoje stiprina į sudėtį sugrįžęs pagrindinis aukštaūgis Joffrey Lauvergne.

Dėl klaidos nepyksta

211 cm ūgio prancūzas praeitą savaitę iš "Žalgirio" rikiuotės buvo iškritęs kuriozinėmis aplinkybėmis.

Pagal įprastą procedūrą atlikus kelis COVID-19 testus, vienas jų buvo teigiamas. Dėl to 29-erių metų J.Lauvergne neišvyko į Rusiją, kur ir be jo pagalbos žalgiriečiai įsirašė įtikinamą (84:70) pergalę prieš Maskvos srities "Chimki" ekipą.

Atlikus išsamesnį pakartotinį testą paaiškėjo, kad prancūzas virusu išvis nebuvo užsikrėtęs ir gali stoti į mūšį su Belgrado "Crvena zvezda".

"Mes nieko nekaltiname. Tai buvo klaida, kurių kartais pasitaiko. Situacija yra sudėtinga ir šiuo metu niekas neturi daug patirties, – teigė "Žalgirio" vyriausiasis treneris Martinas Schilleris. – Jeigu kažkieno testas yra teigiamas, mes gerbiame tokį sprendimą ir atskiriame žaidėją nuo komandos. Kruopščiai taikome saugos priemones: visi dėvime kaukes, nuolat plauname rankas."

Planas – varginti lyderį

Kur kas didesnę grėsmę žalgiriečiams kelia varžovas. Dvejas pirmąsias rungtynes Eurolygoje laimėję kauniečiai galynėsis su Serbijos čempionais, kurie per pirmą turą išvykoje 63:77 neprilygo Stambulo "Fenerbahce", bet praeitą savaitę savo aikštėje 90:73 nubloškė Vitorijos "Baskonia".

Ypač įspūdingai pasirodė "Crvena zvezda" gynėjas Jordanas Loydas, pelnęs 30 taškų ir surinkęs 34 naudingumo balus. Tokie rodikliai 193 cm ūgio amerikiečiui garantavo naudingiausio Eurolygos 2-ojo turo žaidėjo titulą.

"Jordanas yra labai dinamiškas taškų rinkėjas. Jam skirta daug derinių, tad pagrindinė užduotis bus rasti tinkamą žmogų, kuris galėtų jį sustabdyti. Turėsime stengtis, kad kamuolys jo rankose nebūtų kaip įmanoma dažniau. Tai ne visada įmanoma, bet stengsimės jį varginti", – dėstė M.Schilleris.

Jis pažymėjo ir kitus "Crvena zvezda" legionierius – Langstoną Hallą bei Torrianą Waldeną, pabrėžė kolegos trenerio Sašos Obradovičiaus įtaką ekipos žaidimui.

Sugrįžimas atidedamas

Koronaviruso grėsmė – ne vienintelė šiuo metu žalgiriečius neraminanti situacija. M.Schilleris apgailestavo, kad iš rikiuotės vėl iškrito Patricio Garino.

201 cm ūgio argentinietis po ilgos pertraukos buvo įbėgęs į aikštę per Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynes su Pasvalio "Pieno žvaigždėmis", bet vėl pajuto traumuoto kelio skausmus.

"Patricio vis dar negali žaisti, jo savijauta pablogėjo, tad nežinome, kada jis galės grįžti į aikštę", – pripažino "Žalgirio" strategas.


Belgrado "Crvena zvezda"

Langstonas Hallas,  gynėjas,  193 cm,  JAV;

Torrianas Waldenas,  gynėjas,  189 cm,  JAV;

Jordanas Loydas,  gynėjas, 193 cm,  JAV;

Aleksa Uškovičius,  gynėjas,  190 cm,  Serbija;

Dejanas Davidovacas,  puolėjas,  203 cm,  Serbija;

Branko Lazičius,  gynėjas,  195 cm,  Serbija;

Duopas Reathas,  vidurio puolėjas,  211 cm,  Sudanas / Australija;

Aleksa Radanovas,  puolėjas,  202 cm,  Serbija;

Ognjenas Dobričius,  puolėjas,  200 cm,  Serbija;

Marko Simonovičius,  puolėjas,  203 cm,  Serbija;

Marko Jagodičius-Kuridza,  puolėjas,  205 cm, Serbija;

Boriša Simaničius,  puolėjas,  209 cm,  Serbija;

Ognjenas Kuzmičius,  vidurio puolėjas,  214 cm,  Serbija;

Vyriausiasis treneris Saša Obradovičius (Serbija).



NAUJAUSI KOMENTARAI

tavo architektas

tavo architektas portretas
Zalgiris su ziurovais, sekmes vyrai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių