„Žalgiris“ jau įrodė, ką norėjo. O „Rytas“?

  • Teksto dydis:

45:92 – tokiu skirtumu Vilniaus "Ryto" krepšininkai pernai pralaimėjo Kauno "Žalgiriui" Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionato dvikovą, tačiau šiemet sostinės ekipa nė karto nesuklupo, o kauniečiai to neišvengė.

Susitiks trečią kartą

Šiandien Vilniuje numatyta trečia šį LKL sezoną "Žalgirio" ir "Ryto" akistata.

2020-ųjų spalį vilniečiai namuose nusileido kauniečiams 72:84, o gruodį žalgiriečiai savo arenoje sutriuškino principinius varžovus 92:45.

Šiemet Vilniaus krepšininkai kol kas – nesustabdyti: nuo sausio 9-osios laimėjo vienuolika iš eilės LKL čempionato rungtynių. "Žalgirio" serija nuo 2021-ųjų sausio 3-iosios – devynios pergalės ir vienas pralaimėjimas (87:90 – Utenos "Juventus").

Kauno komanda jau turi vieną šio Lietuvos krepšinio sezono trofėjų – vasarį iškovotą Karaliaus Mindaugo taurę, o "Rytas" net nepateko į finalo ketverto varžybas.

Pergalė Vilniuje – saldi

"Pirmų rungtynių pirma dalis "Rytui" buvo visai nebloga, tribūnose buvo žmonių, jie atliko gerą darbą, bet per kitus du kėlinius parodėme charakterį – kas mes esame. Per antras rungtynes niekam nekilo jokių abejonių", – apie 2020-ųjų mačus su vilniečiais kalbėjo "Žalgirio" trenerių štabe dirbantis Tautvydas Sabonis.

"Žalgiris" jau turi vieną šio Lietuvos krepšinio sezono trofėjų – vasarį iškovotą Karaliaus Mindaugo taurę.

Pasak jo, žalgiriečiai pirmiausia Vilniuje labai norėjo patvirtinti, kad yra geresni.

"Visokiausių kalbų vis tiek visąlaik bus, bet mes padarėme viską, kaip turėjome padaryti. Žaidėjai buvo nusiteikę įrodyti, kad Lietuvoje visada būsime lyderiai. Tai ir padarėme", – pabrėžė T.Sabonis.

Jo nuomone, prie šiemetinės "Ryto" pergalių serijos svariai prisidėjo ir treneris Giedrius Žibėnas, sausį perėmęs komandos vairą iš Donaldo Kairio.

"Rezultatai liudija, kad vilniečių treneris atliko gerą darbą. Laimėti tiek rungtynių paeiliui tikrai nelengva, nesvarbu, kokia situacija. Matyti, kad žaidėjai vėl tiki treneriu", – svarstė T.Sabonis.

Sumažino krūvius

"Sunku nebuvo, nes žaidėjai mane sutiko labai pozityviai, iškart jaučiau palaikymą. Sudėtingiausiai klostėsi pirmos kelios savaitės, kai norėjosi įdiegti naujovių, bet neturėjome visos sudėties", – prisiminė G.Žibėnas.

Vos tapęs "Ryto" vyriausiuoju treneriu, G.Žibėnas realizavo rezultatus pakeitusią naujovę – stipriai sumažino treniruočių apimtį ir krūvį.

"Dėl to automatiškai keičiasi mūsų gynybos braižas – jai galime skirti žymiai daugiau energijos", – akcentavo G.Žibėnas.

Vis dėlto po kovo 17-osios rungtynių su Alytaus "Dzūkija" (vilniečiai savo aikštėje vargais negalais iškovojo pergalę 80:74) treneris pripažino, kad jo komanda žengė žingsnį atgal.

"Disciplinos nebuvo, susikaupimo – irgi. Jei taip nusiteikę ateisime ir į mačą su "Žalgiriu", mus nuneš nuo aikštės. Ir ne vien "Žalgiris", bet ir bet kuris kitas varžovas, – teigė G.Žibėnas, pridūręs, kad pirmiausia svarbu tinkamai sureaguoti po tokių rungtynių, kaip kad su "Dzūkija", – išvados reikalingos norint tinkamai pasiruošti ir žinoti savo šansus per mūšį su kauniečiais.

Turnyro lentelė

1. "Žalgiris"  19  2

2. "Rytas"  19  5

3. "Juventus"  17  7

4. "Lietkabelis"  16  8

5. "Pieno žvaigždės"  9  14

6. "CBet"  9  15

7. "Neptūnas"  8  16

8. "Dzūkija"  7  15

9. "Nevėžis-Optibet"  7  17

10. "Šiauliai"  6  18

 


Šiame straipsnyje: ŽalgirisLKLrytas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nezurnalistas

Nezurnalistas portretas
Zalgiris neirode, o parode ka isgalejo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių