T. Walkupas ištempė „Žalgirį“ į pergalę prieš „Lietkabelį“

"Labai sunkios rungtynės, kurių baigtį nulėmė keli puolimo ir gynybos epizodai pabaigoje. Tokio mačo ir tikėjomės", - pabrėžė Martinas Schilleris. Jo treniruojamas Kauno "Žalgiris" buvo arti pralaimėjimo Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“), bet nukovė 70:68 Panevėžio "Lietkabelį" ir įsirašė 31-ąją pergalę per 34 turus. Panevėžiečiai su 21 laimėjimu nepasinaudojo proga pakilti į 3-ąją poziciją.

 

Į mačą "Žalgiris" stojo pajėgiausios sudėties, leisdamas pailsėti jaunimui bei Steve'ui Vasturia, o Patricio Garino dar bando sugrįžti į reikiamą sportinę formą po COVID-19 viruso. Tuo tarpu „Lietkabeliui“ nepadėjo jų atakų lyderis Kyle’as Vinalesas. Vis dėlto svečiai iškart spurtavo 10:4. Nors vėliau žalgiriečiai, vedami naudingiausio savo žaidėjo Thomaso Walkupo, pasivijo 19:18, jų pranašumas nebuvo įtikinamas.

Kiek labiau atitrūkti LKL lyderiams pavyko po ilgosios pertraukos, kai iš toli pataikė Rokas Jokubaitis, Artūras Milaknis, baudas pridėjo Marius Grigonis (57:48). Tačiau nenado Čanako auklėtiniai nė neketino sudėti ginklų.

Buvę žalgiriečiai Gytis Masiulis, Paulius Valinskas ir Vytenis Lipkevičius šeimininkų pranašumą nurėžė iki minimalaus (55:57). Po Joffrey Lauvergne’o efektingo dėjimo kauniečiai pirmavo (65:62), bet M. Grigonis apmaudžiai prasižengė penktąjį kartą ir leido Margiriui Normantas stoti mesti trijų baudų metimų. "Lietkabelio" gynėjas šaltakraujiškai atsatė pusiausvyrą – 65:65.

Paskutinė minutė priklausė Th. Walkupui. Amerikietis sumetė du baudos metimus, bet V.Lipkevičius atsakė tritaškiu, išvesdamas į priekį „Lietkabelį“ (68:67). M. Schilleris paprašė minutės pertraukėlės, o jo nubrėžtą derinį taikliu šūviu iš toli užbaigė tas pats Th. Walkupas (70:68). Panevėžiečiai savo paskutinę atakų baigė desperatišku G. Masiulio šūviu Dievui į langus.

"Gytis - geras metikas, bet kiti žaidėjai nesėkmingai išsidėstė ir mums nepavyko susikurti pranašumo atakuojant, todėl paskutinė ataka nepavyko", - paaiškino N. Čanakas.

Naudingiausiu mačo žaidėju tapęs Th. Walkupas surinko 27 naudingumo balus. Gynėjas įmetė 11 taškų, atliko 11 perdavimų, atkovojo 5 ir perėmė 4 kamuolius.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų pelnė: Nigelas Hayesas ir Joffrey Lauvergne’as (6 atk. kam.) – po 12, Thomasas Walkupas ir Rokas Jokubaitis (3/4 trit.) – po 11, Marius Grigonis 9.

„Lietkabeliui“: Margiris Normantas 19 (4/5 trit.), Paulius Valinskas 13, Gytis Masiulis (7 atk. kam.) ir Vytenis Lipkevičius – po 12, Gabrielius Maldūnas 6.

Iškovoję 31-ąją pergalę kauniečiai ir toliau lieka nepavejami reguliariojo čempionato lentelėje. Tuo tarpu Panevėžio klubas, siekiantis pavyti viena pergale daugiau (22) turinčią Utenos "Juventus" ekipą, turi laimėti likusias rungtynes su Alytaus „Dzūkija“ ir, pageidautina, su Vilniaus „Rytu“. Uteniškiams liko akistata su pakiliai rungtyniaujančiu Prienų „CBet“.

„Lietkabelis“ yra Europos taurės komanda, turinti talentingų žaidėjų, todėl visos ketverios rungtynės su šia ekipa buvo nelengvos“, – sakė M. Schilleris.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių