LKL krikštą garbingai atlaikiusi Jonava čempionų neišsigando

Lietuvos krepšinio lygos metraštyje – naujas įrašas. Elitiniame šalies krepšinio divizione debiutavo Jonavos „CBet“ komanda. Krikštui jonaviečiams teko pajėgiausias varžovas – Kauno „Žalgiris“. Ir įspūdinga sausakimšai užpildytos Jonavos arenos atmosfera.

Pasveikinti su istoriniu įvykiu jonaviečių atvyko naujasis LKF prezidentas Vydas Gedvilas, „Betsafe-LKL“ prezidentas Remigijus Milašius bei kiti šalies krepšinio vadovai.

Kaip ir dera šeimininkams, jonaviečiai rungtynes pradėjo drąsiai. Virginijaus Šeškaus auklėtiniai iškart šovė į priekį 12:6. Tačiau netrukus svečiai, kuriems tai buvo taip pat pirmosios sezono oficialios rungtynės, spurtavo 12:0 ir persvėrė 21:15. Šioje atkarpoje ypač aktyvus buvo Tyleris Cavanaugh, dar pirmajame kėlinyje surinkęs 10 taškų. Antrasis ketvirtis jau klostėsi pagal žalgiriečių scenarjų. Atletiškas puolėjas Joshua Nebo pelnė dvitaškį su bauda ir kauniečių persvara pasiekė dviženklę - 27:37 (16 min.). Trečiajame kėlinyje įgiję net 17 taškų pranašumą LKL čempionai buvo ramūs iki pat paskutinio kėlinio. Tačiau tuomet savo šou užkūrė Lachlanas Andersonas. „Jonavos“ snaiperis iš Australijos pataikė du tritaškius paeiliui ir 36 min. ekipas skyrė tik 6 taškai (72:78). Likus 1,44 min. belgas Emmanuelis Lecomte sumetė abi baudas ir skirtumas ištirpo iki 80:84. Vis dėlto tas pats „Jonavos“ įžaidėjas prarado kamuolį, kai šeimininkai galėjo skirtumą sumažinti iki vieno metimo. Lukas Lekavičius progos nepraleido ir užbaigė greitą reidą 86:80. Per likusią minutę nei jonaviečiai, nei žalgiriečiai taškų nebepelnė.

„Žalgiriui“ daugiausia taškų įmetė: Lukas Lekavičius 18 (7/11 met. iš žaid.), Edgaras Ulanovas 14, Joffrey Lauvergne 13 (9 atk. kam.), Tyleris Cavanaugh 10, Janis Strelniekas ir Nielsas Giffey’us po 9.

„CBet“: Lachlanas Andersonas 20 (6/7 tritašk. met.), Emmanuelis Lecomte’as 16 (7 rez. perd.), Juanas Palaciosas (7 atk. kam.) ir Evaldas Šaulys po 12, Edvinas Šeškus 9.

„Turėjome šansą šiandien, nors prieš rungtynes galvojau, kad žalgiriečiai tols ir nutols. Antrą mačo dalį labai neblogai apsigynėme, todėl ir bendrai atrodėme gana gerai. O šiemetinis „Žalgiris“ turi potencialo, bet komandai dar kažko trūksta“, - kalbėjo Jonavos vairininkas V. Šeškus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Juokas ima

Juokas ima portretas
Šiemet Žalgiriui Eurolygoj bus tragedija
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių