Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiris“ tikisi nekartoti Lenkijoje darytų klaidų

2015-11-18 12:08
Renaldas Seibutis (su kamuoliu).
Renaldas Seibutis (su kamuoliu). / Elijaus Kniežausko nuotr.

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ pradės kovas antrajame Eurolygos rate. Dvi pergales per penkerias rungtynes iki šiol iškovoję kauniečiai susitiks su Zelionos Guros „Stelmet“ (1-4).

„Žalgiris“ Eurolygos starte Lenkijoje tik po atkaklios kovos „Stelmet“ įveikė 66:62. Tuomet kauniečiai 16 kartų suklydo varžovams puolime leido atkovoti 12 kamuolių. Gintaras Krapikas teigė, jog po pirmųjų rungtynių jo ekipa sumažino klaidų skaičių, tačiau išliko neatkovotų kamuolių problema.

„Manau, kad po pirmųjų rungtynių su lenkais sumažinome klaidų skaičių. Beabejo norisi, kad jų visai nebūtų, tačiau tai gyvas žaidimas. Atkovotų kamuolių problema išlieka ir ją sunkiai sekasi pašalinti. Tai susiję su mūsų gynybos sistemomis, nes jeigu žaidžiame agresyviai, tai kol aukštaūgis nuo tritaškio linijos grįžta po krepšiu, tol varžovai turi persvarą. Norime tai kuo greičiau pašalinti ir priešininkams neduoti antrų šansų“, – kalbėjo G. Krapikas.

„Stelmet“ turi tik vieną pergalę, kurią pasiekė prieš „Panathinaikos“. Visgi varžovai tiek „Žalgiriui“, tiek ir „Barcelona“ ekipoms nusileido tik mačų pabaigose.

„Varžovų žaidimas po pirmųjų rungtynių ženkliai nepasikeitė. Mes buvome pirmieji, kurie prieš juos žaidėme. Atrodė kas tie lenkai, bet jie tiek mums davė gerą mūšį, tiek prieš „Barcelona“ didžiąją rungtynių dalį buvo priekyje.

Jie taip pat įveikė „Panathinaikos“. Varžovai yra paskutinėje turnyrinės lentelės vietoje, bet jie daugelyje mačų kovoja iki galo ir neišimtis bus rytojaus rungtynės. Didžiausia klaida gali tapti tai, jeigu mes galvosime, kad atvažiuoja paskutinė komanda, mes žaidžiame namie ir tai mums garantuoja pergalę. Dėl jos reikės pakovoti“, – kalbėjo treneris.

Tuo metu „Žalgirio“ gynėjas Renaldas Seibutis teigė, kad po praėjusią savaitę patirto pralaimėjimo prieš „Panathinaikos“ nuotaikos nebuvo geros, tačiau komanda stengiasi žiūrėti į priekį.

„Nuotaikos nebūna pačios smagiausios, kai tokiu skirtumu pralaimi rungtynes. Stengiamės kuo greičiau tai pamiršti ir žiūrėti į priekį. Rytoj žaisime su lenkais ir tikimės reabilituotis“, – sakė 196 cm ūgio R. Seibutis.

Krepšininkas mano, kad rungtynėse kauniečiai turi agresyviai kovoti po krepšiu ir neįsivelti į varžovų greitą žaidimą.

„Prieš „Stelmet“ buvo pirmosios rungtynės Eurolygoje ir mes jiems leidome atkovoti daug kamuolių puolime. Turėsime visi padėti kovoti dėl kamuolių, nes jie taip pat agresyviai kovoja po krepšiais. Turime neįsivelti į jų mėgstamą greitą žaidimą. Tai taip pat bus svarbus faktorius. Tikimės, kad viskas pavyks taip, kaip norime“, – kalbėjo atakuojantis gynėjas.

„Žalgiris“ ir „Stelmet“ Kaune susitiks rytoj, 19.45 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų