Nesvetingasis Stambulas: kauniečiai pratęsė nesėkmių seriją

„Dėl kovos ir energijos komandai priekaištų neturiu. Trūko kokybės“, - analizavo Kazys Maksvytis. Kauno „Žalgirio“ strategas pripažino, jog rungtyniaujant su Eurolygos čempionais reikia ne tik noro, bet ir aukščiausio meistriškumo. Žalgiriečiai patyrė 10-ąjį pralaimėjimą Eurolygos 22-ojo turo rungtynėse. Kazio Maksvyčio auklėtiniai Stambule 70:80  nusileido „Anadolu Efes“ krepšininkmas.

Mūšis su Eurolygos čempionais prasidėjo atkaklia kova. Pirmame kėlinyje Kauno komandą į priekį vedė Edgaras Ulanovas, Ignas Brazdeikis ir Kevarriusas Hayesas, pelnę po keturis taškus – 12:8. I.Brazdeikis dar dukart pataikė iš vidutinio nuotolio, bet po pirmojo kėlinio rezultatas buvo lygus – 16:16.

Lukas Lekavičius smeigė tritaškį, I.Brazdeikis įdėjo iš viršaus, E.Ulanovas įmetė dvitaškį, bet jau teko vytis varžovus – 23:29. I.Brazdeikis taikliai metė iš toli, po puolime atkovoto kamuolio dar vieną dviejų taškų vertės metimą realizavo E.Ulanovas, o skirtumas dar labiau išaugo – 28:38.

Po pertraukos aštuonis taškus iš eilės surinko I.Brazdeikis, o po septynių E.Ulanovo taškų skirtumas sumažėjo – 43:46. I.Brazdeikis įmetė baudos metimą, Achille Polonara realizavo du, o Tomas Dimša taikliai atakavo iš toli – 49:55.

Dvitaškį įmetė T.Dimša, penkiais taškais pasižymėjo Rolandas Šmitas, o I.Brazdeikis taikliai metė iš toli – 59:69. Po metimą iš po krepšio įmetė K.Hayesas ir T.Dimša, penkis taškus pridėjo L.Lekavičius, o po Arno Butkevičiaus baudų metimų komandas skyrė vos du taškai – 70:72. Tiesa, per likusią pusantros minutės, kauniečiai taškų nepelnė ir pripažino Eurolygos čempionų pranašumą – 70:80.

„Žalgiris“: I.Brazdeikis 25, E.Ulanovas 15 (2 per. kam.), L.Lekavičius 8, T.Dimša 7, K.Hayesas 6 (6 atk. kam., 2 blk., 2 per. kam.), R.Šmitas 5, A.Polonara 2, A.Butkevičius 2 (2 per. kam.), D.Giedraitis 0, L.Birutis 0, K.Lukošiūnas 0.

„Anadolu Efes“: W.Clyburnas 19, B.Dunstonas 12.

„Klupome gynyboje, nelaiku prasižengdavome, leisdavome veržtis į stiprios rankos pusę. Puolime prametėme nemažai metimų iš po krepšio ir strigome įžaidinėdami kamuolį. Tai mums kainavo pergalę“, - sakė K. Maksvytis.

„Kai kurie žaidėjai buvo susikaustę ar ne maksimaliai geras rungtynes sužaidė. Nežinau, galbūt pritrūko patirties ar drąsos. Ypač puolime trūko kažkiek agresyvumo, - sakė vairininkas. - Jeigu šiandien ieškotume pozityvo, tai vienas iš jų yra I. Brazdeikio žaidimas. Jis gerai sužaidė puolime, o ir gynyboje nebuvo labai didelių problemų. Matome jo tobulėjimą. Anksčiau jis buvo šiokioje tokioje duobelėje, bet dabar jo žaidimo kreivė kyla“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Stambulas

Stambulas portretas
Be Evanso, batai...

Ulanovas

Ulanovas portretas
Pasakė treneris turėjo daryt rotacija ...o jos nebuvo reikiamu momentu... Tai kas Maskvycio galvoje ?violetinis vaikšto kai blogą situacija ir užsiblokuoja smegeninė?

Eurolygos lepšiai

Eurolygos lepšiai portretas
gavo čempionų pamokų..
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių