Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgiryje“ debiutuosiantis P. Valinskas: esu pasiruošęs kilti į aukštesnį lygį

Trejus metus Kauno „Žalgirio“ dublerių komandoje rungtyniavęs 20-ies metų 191 cm ūgio Paulius Valinskas artėjantį sezoną galop pravers pagrindinės komandos duris.

Paulius Valinskas
Paulius Valinskas / Evaldo Šemioto nuotr.

Šią vasarą klubas su kauniečiu pratęsė kontraktą dar vieneriems metams, o pats žaidėjas tinklalapiui „BasketNews.lt“ atskleidė, kad jam pažadėta vieta „Žalgirio“ sudėtyje.

„Taip, 100 proc., jog žaisiu pagrindinėje komandoje, – patikino universalus gynėjas. – Jaučiuosi pasiruošęs debiutuoti „Žalgiryje“. Pačiam norisi įrodyti, kad galiu kilti į aukštesnį lygį.“

Išties, jaunajam žalgiriečiui atėjo metas kilti į aukštesnį lygį. P. Valinskas praėjusį sezoną žaidė NKL pirmenybių „Žalgirio-2“ komandoje ir buvo pripažintas labiausiai patobulėjusiu žaidėju.

Jis lygoje vidutiniškai per 29 minutes pelnydavo po 14,5 taško (42,6 proc. trit.), atkovodavo po 3,1 kamuolio bei atlikdavo po 3,2 rezultatyvaus perdavimo. Paskutiniais metais NKL jis iškovojo sidabro medalį.

Krepšinio gerbėjai jau anksčiau pastebėjo, kad P. Valinskas iš kitų žaidėjų išsiskiria itin patikimu kamuolio valdymu. Prieš debiutą „Žalgiryje“ gynėjas tobulino tiek savo individualius įgūdžius, tiek ir fizinį pasirengimą.

„Manau, jog vasarą praleidau naudingai – radau laiko ir tinkamai pailsėti, ir pasiruošti naujam sezonui. Bet iš tikrųjų sportavau visą vasarą. Labiausiai siekiau sustiprėti fiziškai, todėl daug laiko praleidau treniruoklių salėje. Skyriau didelį dėmesį kūnui ir priaugau 3-4 kg raumenų.

Taip pat nepamiršau ir kamuolio, lavinau individualius įgūdžius, greitį ir kitus dalykus. Daugiausiai dirbau kartu su „Žalgirio“ fizinio pasirengimo teneriu Nerijumi Navicku, jis man sudarė programą“, – išsamiai pasakojo krepšininkas.

P. Valinskui pasisekė, kadangi būtent šią vasarą, prieš didžiausią žingsnį savo karjeroje, jis turėjo marias laiko ruoštis sezonui. Krepšininkas dėl amžiaus nebepateko į jaunimo rinktinę, todėl turėjo laisvą vasarą. 

„Be jokių abejonių, tokia vasara man išėjo į naudą. Būtent turint laisvo laiko galima pailsėti bei ne tik pasiruošti sezonui, bet ir pasistengti pagerinti tai, ko trūksta labiausiai“, – džiaugėsi snaiperis.

P. Valinskas artėjantį sezoną „Žalgiryje“ nebus vienintelis naujokas iš jaunimo komandos. Prie jo vėliau prisijungs ir devyniolikmetis Martynas Varnas, kuris šiuo metu sveiksta po patirtos pėdos traumos.

Komandoje rungtyniaus ir 18-metis 210 cm ūgio vokietis Isaiah Hartensteinas, kuris praėjusį sezoną „Žalgirio“ marškinėlius jau vilkėjo Eurolygos jaunimo turnyre.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų