Žvilgsnis į „Žalgirio“ ateitį: garantuotas sutartis turi trečdalis žaidėjų

Kauno „Žalgiris“ pradėjo ankstyvuosius komplektavimo darbus ilgam išsaugodamas spindėjusius Lietuvos krepšininkus.

Lietuvos čempionai susisiejo su Edgaru Ulanovu iki 2024 m., o su Luku Lekavičiumi – net iki 2025 m.

E. Ulanovo kontraktas būtų baigęsis artėjančią vasarą. Tuo metu senoje L. Lekavičiaus sutartyje dar buvo numatytas pliusas dėl 2022-2023 m. sezono.

Dabartinis L. Lekavičiaus kontraktas – ilgiausiai galiosiantis komandoje. Su naujai paskirtu vyr. treneriu Kaziu Maksvyčiu pasirašyta garantuota sutartis iki 2024 m., joje numatyta pliuso teisė spręsti dėl 2024-2025 m. sezono.

„Žalgiryje“ garantuotus kontraktus šiuo metu oficialiai turi iš viso penki krepšininkai, įskaitant L. Lekavičių ir E. Ulanovą. Manto Kalniečio, Karolio Lukošiūno ir Tylerio Cavanaugh sutartys galios iki 2023 m. vasaros.

Amerikiečio kontrakte įrašyta galimybė pratęsti kontraktą iki 2023-2024 m. sezono pabaigos.

K. Lukošiūnas į Kauną persikėlė 2019 m., kai padėjo parašą ant sutarties pagal formulę 2+2. Praėjusį tarpsezonį „Žalgiris“ aktyvavo pliusą ir bendradarbiavimas prasitęsė iki 2022-2023 m. sezono pabaigos.

Čiurnos traumą besigydantis 35-erių M. Kalnietis sugrįžęs į aikštę vertins savo galimybes dėl karjeros pratęsimo kitąmet.

Kartu su K. Maksvyčio prisijungimu trenerių štabą papildė ilgametis žalgirietis Gintaras Krapikas. Jame toliau darbuosis Tautvydas Sabonis ir Evaldas Beržininkaitis.

Pliusai

Sutarties pratęsimo dar metams sąlygos po šio sezono numatytos keturių krepšininkų kontraktuose, trys iš jų – vidurio puolėjai: Marekas Blaževičius, Joshas Nebo ir Joffrey Lauvergne'as.

Likęs žaidėjas – Nielsas Giffey, pernai atvykęs iš Berlyno ALBA.

Solidžiai „Žalgiryje“ debiutavęs J. Nebo dar nesibaigus sezonui ruošiasi vasaros ėjimams.

Antrąjį profesionalo sezoną žaidžiantis amerikietis pakeitė savo atstovus. Nuo šiol jam atstovauja vienas įtakingiausių Senojo žemyno agentų Miško Ražnatovičius, „BeoBasket“ agentūros vadovas.

20-metis M. Blaževičius Kaune žaidžia nuo 2020-ųjų, kai persikėlęs iš Vilniaus „Ryto“ sudarė trejų metų kontraktą. 2022 m. vasarą žaidėjui priklauso galimybė spręsti dėl sutarties pratęsimo metams arba jos nutraukimo už kompensaciją.

„Žalgiris“ pernai sausio pabaigoje pratęsė kontraktą su J. Lauvergne'u ir jame buvo įtrauktas pliusas dėl 2022-2023 m. sezono.

Besibaigiančios sutartys

37-erių Paulius Jankūnas pasitinka paskutinius profesionalios karjeros mėnesius. Trankiai atsisveikinęs su Eurolyga, „Žalgirio“ kapitonas sieks LKL durimis trinktelėti net 16-u čempiono žiedu.

2022 m. vasarą pasibaigus krepšininko įsipareigojimams, P. Jankūnas imsis atsakomybių administracijoje.

Paskutinius mėnesius Kaune skaičiuoja 32-ejų Janis Strelnieks, kurio metus „Žalgiryje“ apsunkino sveikatos problemos.

Sezono įvykių sūkuryje pasikviestų Regimanto Minioto ir Tai Websterio kontraktai taip pat baigs galioti sulig LKL sezono pabaiga.

35-erių Artūras Milaknis užpernai susitarė su „Žalgiriui“ dėl garantuotos dvejų metų sutarties. Dvylika sezonų su Kauno ekipa žaidęs snaiperis pretenduoja vasarą tapti laisvuoju agentu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių