Pereiti į pagrindinį turinį

Dilema: kokia vedybų nauda?

Dilema: kokia vedybų nauda?
Dilema: kokia vedybų nauda? / Tomo Raginos nuotr.

Jei svarstote, vesti ar ne savo partnerę – nedvejokite, jums tai bus naudinga. Naujas tyrimas atskleidė, kad vedę ar ilgai su partneriu draugaujantys žmonės yra sveikesni.

Mokslininkai atrado, kad ilgai kartu esančios poros mažiau nerimauja, mat jų organizmas mažiau gamina stresą sukeliančių hormonų. Pastebėta, kad sėkmingi ilgalaikiai tarpusavio santykiai gali skatinti siekti aukštumų darbovietėje, nes žmonių, kurie turi partnerius, organizmas mažiau gamina stresą sukeliančio hormono kortizolio.

„Santuoka – puiki kovos priemonė prieš kortizolį ir psichologinę įtampą“, - teigia tyrimui vadovavęs profesorius Dario Maestripieri.

Kaip praneša telegraph.co.uk, šio tyrimo rezultatai pagrindžia anksčiau atliktus tyrimus, kuriuose teigiama, kad vedę žmonės gyvena ilgiau, juos rečiau ištinka širdies priepuoliai. Profesorius teigia, kad šis tyrimas atkleidžia santuokos svarbą, mat vedybos ir mylimo partnerio palaikymas ženkliai mažina įtampą.

Nors retkarčiais atrodo, kad santuoka ir ilgai trunkantys tarpusavio santykiai ėda nervus, tačiau iš tiesų jie palengvina gyvenimą. „Nors kartais santuoka sukelia stresą, tačiau tokie potyriai padės įveikti stresą kitose sudėtingesnėse gyvenimo situacijose“, - teigia D. Maestripieri.

Tyrimo metu 500 studentų, kurių pusė yra vedę, žaidė ekonominius kompiuterinius žaidimus. Pieš žaidimą ir po jo buvo išmatuotas tiriamųjų hormonų kiekiai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų