Pereiti į pagrindinį turinį

Gyvenimo džiaugsmą vyrams gali grąžinti testosterono injekcijos

2012-12-11 12:00
Gyvenimo džiaugsmą vyrams gali grąžinti testosterono injekcijos
Gyvenimo džiaugsmą vyrams gali grąžinti testosterono injekcijos / Shutterstock nuotr.

Vyriškojo hormono testosterono injekcijos padėtų tūkstančiams vyrų susigrąžinti seksualinį apetitą ir net apsaugotų nuo širdies ligų, tvirtina mokslininkai, informuoja „The Daily Mail".

Vyrai, kuriems buvo suleistos penkios testosterono injekcijos, galėjo pasigirti dramatiškai išaugusiu seksualumu, pagerėjusia savijauta, nuotaika, atmintimi ir gebėjimu sutelkti dėmesį.

Skelbiama, kad vyriškojo hormono injekcijos eksperimente dalyvavusiems vyrams padėjo atsikratyti ir kelių nereikalingų kilogramų.

Tyrimas buvo atliktas JAV. Prieš testosterono injekcijų kursą nusilpusiu seksualiniu apetitu skundėsi 64 proc. eksperimente panorusių dalyvauti vytų, o po kurso šis skaičius nukrito iki 10 proc.

Eksperimente dalyvavo vyrai, kenčiantys nuo testosterono trūkumo organizme. Ši liga dar vadinama hipogonadizmu.

Specialistai mano, jog tyrimo rezultatai pasitarnautų ne vien šia liga sergantiems vyrams, bet ir tiems, kurių organizme minėtojo hormono kiekis praktiškai siekia minimalią ribą. Tokia būsena – gana dažnas reiškinys vyresnio amžiaus vyrų grupėje.

Testosteronas, hormonas, kurį gamina sėklidės, atsakingas už raumenų masę, kaulų sveikatą, jis padeda organizmui gamintis reikiamą kiekį raudonųjų kraujo kūnelių, palaiko gerą nuotaiką.

Tačiau ,vyrams senstant, šio hormono kiekis gali sumažėti net 40 proc.
Normalus testosterono kiekis vyro kraujyje siekia 12nmol/l. Vyrai, kurių organizme šio hormono kiekis siekia mažiau nei 8nmol/l, serga hipogonadizmu. Šiai kategorijai priklauso vienas iš penkiasdešimties vyrų.

Tačiau vyrų, kurių testosterono kiekis svyruoja tarp 8 ir 12nmol/l, yra nesuskaičiuojama daugybė.

Manoma, kad tokiems vyrams gali padėti specialūs tepalai su testosteronu. Jeigu jie norimų rezultatų pasiekti nepadeda, siūlomos minėtojo hormono injekcijos.

Bristolio urologijos instituto darbuotojas Rajas Persadas teigia: „Jeigu tokie vyrai mestų darbus biuruose, atsisakytų nesveiko maisto ir alkoholio, pradėtų sportuoti ir gautų testosterono papildų, jų gyvenimo kokybė pastebimai pagerėtų, jie taptų ne tik gyvybingesni, bet ir sustiprintų širdį".

„Nežinau, kas labiausiai prisidėjo prie pokyčių – testosterono injekcijos ar dieta ir sportas, bet pats mačiau, kaip į gerąją pusę pasikeičia pacientų gyvenimas", - tvirtina urologas.
Tyrimo metu paaiškėjo, jog testosterono injekcijos padeda vyrams susigrąžinti seksualinį apetitą. Be to, sumažėja kraujospūdis ir cholesterolio kiekis kraujyje, vidutiniškai 2,5 centimetrais sumažėja ir liemens apimtis.

Barnslio ligoninės endokrinologas, profesorius ir vienas iš tyrimo bendraautorių Hugh Jonesas teigia: „Rezultatai tikrai įspūdingi. Pastebimai sumažėjo erekcijos sutrikimų skaičius".

R. Persadas taip pat patenkintas tyrimo rezultatais: „Mūsų eksperimentas pakeis požiūrį į vyrų sveikatą. Hipogonadizmu sergantys vyrai vadinami „pagyvenusiais paniurėliais„, jie kenčia tokius nemalonius pojūčius kaip chroniškas nuovargis, erekcijos sutrikimai, seksualinio potraukio praradimas, antsvoris, osteoporozė, gliukozės netoleravimas ir širdies problemos. Jeigu pusamžis vyras anksti eina gulti, dažnai pavargsta ir visai nebesidomi seksu, jam reikėtų apsilankyti pas šeimos gydytoją“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų