Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip pasiekti moterišką ejakuliaciją?

2012-09-06 20:00
Kaip pasiekti moterišką ejakuliaciją?
Kaip pasiekti moterišką ejakuliaciją? / Shutterstock nuotr.

Skvirtingas, arba moteriška ejakuliacija (iš angl. K „Squirt“ – srovė) – tai nesąmoningas skysčio  išsiskyrimas prieš orgazmą arba jo metu.  Seksologai tvirtina, kad tokiu būdu moteris patiria didesnį malonumą.

Skvirtingas neretai painiojimas su nevalingu šlapinimusi, tačiau tikrovėje skystis, išsiskiriantis skvirtingo metu, visiškai neturi nieko bendro su šlapimu. Tai klampios konsistencijos, beveik bekvapis ir balkšvas skystis. Manoma, kad skvirtą gamina vyriškos prostatos moteriškos liaukos atitikmuo. Tačiau nūdien šis faktas neįrodytas nei mokslininkais, nei mediciniškai.

Kita vertus, specialistai sutinka, kad skvirtingas tiesiogiai susijęs su priekinėje makšties sienelėje esančiu G tašku. Šią zoną nesunku apčiupti pirštų „pagalvėlėmis“. Grubesnio paviršiaus zona ir yra G taškas.

Kad moteris patirtų skvirtingą, būtina ritmiškai spausti šį tašką. Iš pradžių moteris patirs šiek tiek nemalonius pojūčius, po to – norą šlapintis, kurį keičia stiprus ir ryškus orgazmas, lydimas skvirtu.

Apie skvirtingą rašyta dar indų erotiškose knygose, tokiose kaip Kamasutra. Moteriška ejakuliacija aprašyta ir kinų erotinėje literatūroje. Graikų ir romėnų mokslininkai skvirtingo reiškinį vadino normaliu, o Hipokratas teigė, kad skvirtingo metu išskiriamam skysčiui būdingas vaisingumas.

XIX a. psichiatras Kraftas – Ebingas savo moksliniame darbe pažymėjo, kad moteriškas skvirtingas byloja apie polinkį į lesbietiškumą, iškrypėliškumą ir neurosteniją. Su juo sutiko ir Froidas, susijęs skvirtingą su isterija.

Po šimtmečio nuomonės išsiskyrė: vieni tyrėjai teigė, kad skvirtingas yra normalus reiškinys. 1948 metais visuomenei buvo pristatytas tyrimas su pavaizduota Skino liauka, provokuojančia skvirtą ir esančia aplink šlapinimosi kanalą ir uretrą. 1950 m. gydytojas E. Grefenbergas atliko tyrimą, kurio metu stebėjo moteris orgazmų metu ir nustatė, kad moteriškoji ejakuliacija tikrai egzistuoja.

Kaip pasiekti skvirtingą?

Teoriškai visos moterys gali pasiekti skvirto lydimą orgazmą. Būtina atsipalaiduoti ir visisškai pasikliauti savo partneriu. Žinoma, jis turi būti pasiruošęs veikti morališkai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų