Pereiti į pagrindinį turinį

Kas sėkmingoje santuokoje yra svarbiau už seksą?

2013-11-23 18:00
Shutterstock nuotr.

Mes visi žinome, kad geras seksas gali būti romantiškas, jaudinantis ir priverčiantis skrajoti padebesiais net ir tuo atveju, jei susituokę esate jau ne vienerius metus ir sutuoktinį pažįstate, kaip penkis savo pirštus.

Tačiau įdomu išsiaiškinti, kaip sėkmingai vedusios poros vertina savo seksualinį gyvenimą ir kaip jis veikia jų tarpusavio santykius. Tyrimas atskleidė stulbinančius rezultatus – audringas ir pašėlęs seksualinis gyvenimas neturi jokios įtakos kuriant tvirtą, sėkmingą, tarpusavio supratimu ir bendravimu pagrįstą santuoką.

Šiam faktui patvirtinti mokslininkai atliko specialius tyrimus, kurių metu buvo apklaustos vedusios poros. Jų buvo paprašyta įvertinti savo seksualinį gyvenimą nuo 1-10 balų bei patvirtinti ar paneigti, jog geras seksas – sėkmingos santuokos garantas. Rezultatai buvo stulbinantys – vidutinis įvertinimas siekė vos 6 balus! Toks įvertinimas išliko pastovus ir nesikeitė daugiau kaip 30 tyrinėjimo metų.

Tikriausiai kiekvienas norėtumėte sužinoti, kas vis dėl to lemia sėkmingą santuoką? Atsakymas labai paprastas ir ko gero visiems gerai žinomas – prisilietimai. Kalbindami sėkmingai vedusias poras ir analizuodami jų bendravimą, mokslininkai pastebėjo, kad kūno kalba, kuo dažnesni mylimo žmogaus prisilietimai teigiamai veikia jų tarpusavio santykius. Šiltus jausmus, prielankumą ir meilę galima išreikšti kūno kalba, kuri kartais pasako daugiau negu ištarti žodžiai.

Manoma, kad televizija, žiniasklaida, knygos pernelyg iškeldamos sekso vertę, priverčia žmones manyti, kad jų santuoka yra nevykusi, jei jie šių jausmų neišgyvena kasdieniame gyvenime. Tačiau nusiminti tikrai neverta, nes daugelio metų tyrimo rezultatai parodė, kad jokia santuoka, paremta vien audringu seksualiniu gyvenimu nesulaukė didžiulio pasisekimo. Laimę ir vidinį pasitenkinimą vedusioms poroms suteikė tokie kasdieniai, iš pirmo žvilgsnio paprasti, galbūt kitiems net nuobodūs dalykai kaip bučiniai į žandą, laikymasis už rankų, sėdėjimas šalia vienas kito ant sofos ar žiūrėjimas į žvaigždes bei kartais vienas kitam suteikiami sekso malonumai.

Nesidrovėkite ir mylimąjį savo prisilietimais apdovanokite kuo dažniau, tada visi keliai į jo širdį bus atviri! Būtent žmogiškasis kasdienis ryšys – kelias laimingos santuokos link.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų