Pereiti į pagrindinį turinį

Mylėkitės ir atrodykite jaunesni

2013-11-24 18:00
Shutterstock nuotr.

Staigmena! Pasirodo, tikroji jaunystės paslaptis slypi ne paslaptinguose jaunystės eliksyruose: Škotijos mokslininkas David Weeks nustatė, kad aktyvus lytinis gyvenimas padeda atrodyti jauniau.

Psichologo teigimu, poros, perkopusios penkiasdešimtmetį, tačiau vis dar gyvenančios aktyvų lytinį gyvenimą, paprastai atrodo jauniau nei tos poros, kurios mylisi labai retai. Reguliarus lytinis gyvenimas gali “pajauninti” net iki 15 metų. Be to, seksas  didina asmeninę laimę, gerina sveikatą bei mažina riziką susirgti širdies ligomis ir depresija.

Wilkes universiteto (Pensilvanija) mokslininkai padarė išvadą, kad porų, besimylinčių  bent 2 kartus per savaitę, imuninė sistema stipresnė nei tų, kurie mylisi rečiau. Vyrai, patiriantys ejakuliaciją 5 kartus per savaitę, 3 kartus sumažina tikimybę susirgti prostatos vėžiu.

Tiems, kurie neturi partnerės (partnerio), jaudintis nevertėtų: masturbacija lygiai tokia pat naudinga kaip ir seksas. Vis dėlto, sveikatai turi įtakos ne tik lytinis aktas, bet ir seksualinis artumas: bučiniai, apsikabinimai, laikymasis už rankų gali lemti gerą savijautą. Kai žmogus įsimylėjęs, gaminasi laimės hormonas oksitocinas – tai ir yra svarbiausia priežastis, kodėl įsimylėję „skrajojame padebesiais“.

Sekso ekspertė Dr. Ava Cadell teigia, kad reikėtų pamiršti mitą, teigiantį, kad su amžiumi seksualumas mažėja: viskas priklauso nuo pačių partnerių, nes reguliariai besimylint , seksualumas auga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų