Atidarė pirmąjį Gerumo institutą: siekia būti priešnuodžiu dabartiniam gyvenimui

Tokie gerumo aktai kaip bendradarbiui ištiesta pagalbos ranka, pasidomėjimas, kaip sekasi pagyvenusiam kaimynui ar leidimas kažkam įsukti prieš jus mašinų spūstyje, kaip įrodė mokslas, lemia geresnę savijautą, o dabar bus ir naujo Gerumo instituto studijų tema.

Pirmasis pasaulyje tokio pobūdžio institutas trečiadienį buvo atidarytas Kalifornijos universitete Los Andžele (UCLA). Jo tikslas bus studijuojant su gerumu siejamus veiksmus, mintis, jausmus ir socialinius institutus įgalinti piliečius ir įkvėpti lyderius kurti humaniškesnes visuomenes.

„Dabartinės pasaulio politikos, smurto ir konkurencijos sūkuryje UCLA „Bedari“ gerumo institutas siekia būti priešnuodis“, – sakė UCLA socialinių mokslų fakulteto, prie kurio veiks naujasis institutas, dekanas Darnellas Huntas (Darnelas Hantas).

Virtinė UCLA mokslininkų jau anksčiau gilinosi į klausimus, kurie bus Gerumo instituto darbo pagrindas, sakė universiteto pareigūnai.

„Mūsų vizija – kad visi gyvensime pasaulyje, kuriame žmonija atranda ir praktikuoja gerumą, egzistuojantį visuose mumyse“, – sakė fondo „Bedari“ vienas įkūrėjų Matthew Harrisas (Metjus Harisas).

„Reikia daug tyrimų, kad suprastume, kodėl gerumo gali taip stigti šiuolaikiniame pasaulyje“, – pridūrė jis.

Ankstesni moksliniai tyrimai parodė, kad malonaus elgesio aktai yra labai naudingi žmogaus fizinei ir psichinei sveikatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...,placiau i TEMA...,

...,placiau i TEMA..., portretas
i SAVO!!! sasiuvinuka uzRASIAU...,MALONUS ELGESIO AKTAI yra labai NAUDINGI ZMOGAUS FIZINEI ir PSICHINEI SVEIKATAI... TASKAS

...,mielieji,ALTERNATYVOS ZMOGISKUMUI NERA...,

...,mielieji,ALTERNATYVOS ZMOGISKUMUI NERA..., portretas
bukime VIENI KITIEMS GERI arba bent jau PADORUS... TASKAS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių