Pereiti į pagrindinį turinį

Kodėl moteris nori, kad vyras dalyvautų gimdyme?

2012-01-06 14:26
Kodėl moteris nori, kad vyras dalyvautų gimdyme?
Kodėl moteris nori, kad vyras dalyvautų gimdyme? / Shutterstock nuotr.

Nors ultragarsu padaryti ir nufotografuoti kadrai liudija, kaip mažylis įsčiose intuityviai stengiasi nusisukti nuo kenksmingų ultravioletinių spirndulių, tačiau moters, vos spėjusios įsirašyti į moters konsultacijos įskaitą, smalsumas stipresnis: „O kada bus galima sužinoti, ko mes laukiame: berniuko ar mergaitės?“

Moteriai lengviau gimdyti, kai jaučia vyro palaikymą

Aišku, ultragarsas – puikus žmonijos išradimas, tačiau juo taip pat negalima piktnaudžiauti.  Žinia, jis taip pat kenkia kūdikio sveikatai. Juk net rentgeno ar fliuorogafijos nerekomenduojama atlikti kiekvienais metais. O nėščios moterys neretai nori matyti savo kūdikėlio vystymąsi kas mėnesį.

Вet aktualesnė tapo kita „mada“ – tėvo dalyvavimas gimdymo procese. Gal teko girdėti tokį gana populiarų  posakį: „Kodėl kai kuriems tėvams leidžiama dalyvauti gimdyme? Tai - kompensacija už tai, kad jie nedalyvavo pradedant kūdikį“. Gyvuoja nuomonė, kad moteriai tuo metu lengviau gimdyti, nes ji jaučia vyro moralinį palaikymą. Ką reiškia moralinį? Negi norint jausti, kad esi mylimas būtinai greta turi būti mylintis žmogus? Juk tikriems jausmams nėra kliūtis net didelis, tūkstančius kilometrų skiriantis atstumas.

Nori pademonstruoti vyrui, kaip sunkiai ji gimdo

O gal moteris nori tiesiog pademonstruoti savo vyrui, kaip ji kankinasi, kenčia skausmus, kaip sunkiai ji pagimdė. Anot specialistų, taip dažniausiai elgiasi moterys nuolat kažkuo nepatenkintos ir linkusios skųstis dėl menkniekių. Jos atranda bet kokią priežastį, kad tik sukeltų vyro gailestį. O po to pamažu tai tampa ir jų gyvenimo stiliumi. Negi reikia protingam, dėmesingam  ir rūpestingam vyrui, esančiam greta gimdančios moters, įrodinėti tai ir dar tokiu būdu?

Visai laikais kai kurie gyvenimo procesai būna grynai vyriški, o kai kurie – moteriški. Moterys dovanoja gyvybę, o vyrai kariaudami jas atimdavo. Juk karas – ne moterų reikalas, o nėštumas, gimdymas – ne vyrų. Vyro pareiga – apginti moterį, kad ji jaustųsi už jo kaip už mūro sienos, kad galima būtų atsiremti į jo petį, sušildytų savo švelnumu. Ir tokiam vyrui nieko nereikia įrodinėti.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų