Pereiti į pagrindinį turinį

Psichologai: santykiuose niekada nebūna kalta tik viena pusė

2012-09-19 15:02
Psichologai: santykiuose niekada nebūna kalta tik viena pusė
Psichologai: santykiuose niekada nebūna kalta tik viena pusė / Shutterstock nuotr.

Meilės santykių psichologija –  dviejų žmonių sąveikavimo rezultatas. Neveltui sakoma, kad meilė – kai dviese žiūri ne vienas į kitą, o viena kryptimi. Jei santykiuose kažkas nesutampa ir kryptys išsiskiria, ar įmanoma atnaujinti santykius? Anot psichologų, svarbiausia kantriai atkurti santykius ir tikėti bendra ateitimi.

Specialistai rekomenduoja atsižvelgti į tai, kad bet kuriuose santykiuose yra pagrindinis, aktyvusis herojus ir pasyvusis herojus.

Jeigu jūs – pasyvas, nesistenkite tuščiai patraukti partnerio į savo pusę, juo manipuliuoti. Pirmiausia apgalvokite savo veiksmus ir poziciją. Svarbiausia, ką jums reikia padaryti – tai pasistengti pakelti savo savivertę. Keiskitės iš esmės ir pajusite, kaip pasikeitė jūsų santykiai.

Jei jūs – aktyvas, visus taškus ant „i“ sudėlios požiūrio į antrąją pusę perkrova. Jei jūsų antra pusė yra jums pavaldi, šis statusas ją paverčia lėtesne, kuklesne, neryžtinga ir sunkiai mąstančia asmenybe.

Prisiminkite: už ką jūs pamilote savo antrąją pusę?  Ar pasitikėjo partneris savimi iki to momento, kai tapote pora? O jūs ar dažnai blaškotės tarp savo pareigų ir norų? Juk tai dar labiau sunkina aplinkybes. Todėl pasistenkite visada išsaugoti laisvo apsisprendimo teisę. Ne tik sau, bet ir partneriui(-ei).

Kiekviena situacija – individuali. Kiekviena bėda – didžiausia, o meilė – brangiausia. Tačiau dėl problemų, kylančių poroje, niekada nebūna kalta viena pusė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų