Pereiti į pagrindinį turinį

Tyrimas: kokios antrosios pusės savybės labiausiai erzina?

2013-10-27 18:00
Shutterstock nuotr.

Atrodo, kad laikui bėgant niekas per daug nesikeičia: mus kaip erzino tam tikros priešingos lyties atstovų savybės, taip ir erzina iki šiol. Susan Fermor atliko tyrimą, norėdama išsiaiškinti, kokios priešingos lyties atstovų sakomos frazės labiausiai erzina tyrimo dalyvius. Iš viso ji apklausė 2000 vyrų ir moterų, ir pateikė dažniausiai pasikartojančius atsakymus.

Kas erzina vyrus?

1. „Man nieko nėra“ arba “Man viskas gerai“
Ši frazė atsidūrė sąrašo viršūnėje. Daugiau nei 40 procentų vyrų teigė, kad ši frazė tiesiog „nužudo“. Moterys dažniausiai tikisi, kad vyrai patys susipras, kas negerai, o vyrai tokias frazes suvokia kaip atstūmimą. Psichologė Corinne Sweet teigia, kad moterys turėtų išmokti pasakyti, kas yra ne taip, nes vyrai tikrai nemoka skaityti minčių.

2. Kalbėjimas be perstojo
Vyrai paprastai linkę kalbėti apie konkrečius dalykus, pavyzdžiui, apie darbą ar sportą, tuo tarpu moterys nori kalbėtis apie santykius, jausmus ir emocijas. Be to, moterys kartais apie visai paprastus dalykus pasakoja išsiplėsdamos. Vyrų akimis, visa tai galima ir sutrumpinti.

3. „Apie ką galvoji?“
Toks klausimas gali „išmušti“ bet kokią mintį. Psichologė C. Sweet teigia, kad moteris to dažniausiai klausia, norėdama išgirsti, kad vyras galvoja apie ją, tačiau vertėtų išmokti nebeklausinėti tokių dalykų.

4. Verkimas
Taip, moterys tikrai jautresnės nei vyrai, tačiau, jei moteris verkia kas kartą, kai nepavyksta įrodyti savo tiesos ar nepavyksta gauti to, ko nori, tai jau mažų mažiausiai vaikiška.

5. Ji – visada teisi
Penktoji savybė, labiausiai erzinanti vyrus, yra tai, kad moterys labai retai atsiprašo, nors kartais kivirčas įvyko ir dėl jų kaltės.

Kas erzina moteris?

1. Nesiklausymas
Dauguma moterų, dalyvavusių apklausoje, teigė, kad labiausiai erzinantis dalykas yra tai, kad kartais atrodo, jog vyrai visiškai nesiklauso. C. Sweet teigia, kad taip yra dėl to, kad vyrai nesugeba vienu metu susikoncentruoti į kelis atliekamus veiksmus: galbūt jis užsiėmęs, todėl klausosi neįdėmiai?

2. Klozeto dangtis...
Atrodo, kad tai – visiškai smulkmena, tačiau... moterys taip nemano. Nenuleistas klozeto dangtis jas nervina taip  pat, kaip ir plaukai vonioje, kurie lieka po barzdos skutimosi.

3. „Pašėlę“ draugai
Turbūt kiekvienas vyras turi bent vieną draugą, kuris yra užkietėjęs viengungis ir nuolat kviečiasi pasilinksminti... be antrosios pusės.

4. Nepaleidžia iš rankų nuotolinio valdymo pultelio
Nemaža dalis tyrime dalyvavusių moterų teigė, kad jas labai erzina, kad vyrai nuolat perjunginėja televizijos kanalus, ir... neleidžia to daryti partnerei.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų