Daugėja COVID-19 užsikrėtusių vyresnio amžiaus žmonių: Vėlinių egzamino neišlaikėme?

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) gydytoja epidemiolgogė Daiva Razmuvienė sako, kad vien per vienuolika lapkričio mėnesio dienų šalyje registruotos 78 mirtys nuo koronaviruso, o susirgusių vyresnio amžiaus žmonių daugėja. Pasak jos, tai gali būti susiję su rekomendacijų nesilaikymu per Vėlinių ilgąjį savaitgalį.

„Kadangi fiksuojamas didesnis skaičius vyresnio amžiaus susirgusiųjų būtent lapkričio mėnesį, gali būti, kad (taip yra – ELTA) skaičiuojant nuo lapkričio 1 d. – nuo Vėlinių ilgojo savaitgalio. Mirties atvejų taip pat padaugėjo, kiekvieną dieną registruojama dešimtimis. Sunku pasakyti, kas tai lėmė, (...) bet siejant su inkubaciniu laikotarpiu, su mirties laiku, tai galima drąsiai sakyti, kad Vėlinių laikotarpį nelabai sugebėjome atlaikyti su visomis mūsų rekomendacijomis“, – ketvirtadienį spaudos konferencijos metu sakė D. Razmuvienė.

Gydytojos teigimu, turima žinių, kad COVID-19 sergantys asmenys vaikšto viešose vietose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
kodėl viską kariate ant vėlinių o ne ant rinkimų juk prieš savaitę nei vėlinės buvo rinkimai per rinkimus niekas neužsikrėtė o per vėlines užsikrėtė juokdariai

>>>Zose

>>>Zose portretas
P.Zose , jeigu pastebėjote ( o jei ne , pastebėkite), kaip pensininkai dedasi apsaugines kauke, ogi ant smakro, arba uždengia burną , o nosis kyšo, arba išvis netiki koronos virusu, taip kad tikiu ir sutinku su gydytojais, kad tikrai neteisingai žmonės nešioja apsaugas ir nevengia kontaktų, nes juk tuos pensininkus vaikai, anūkai ar kaimynai vežė su automobiliais ( artimas kontaktas) į kapines uždegti žvakių , o dabar nuveš juos į kapines visam .

Zose

Zose portretas
Visuomet Jus palaikiau , o dabar sakau , kad Jūs skelbiate nesąmones , nes žmonės tikrai visų apsaugos priemonių laikėsi , pagrindas lankytojų buvo šeištadienį , trečdalis sekmadienį ir tik nedidelė dalis pirmadienį . Visi buvo su kaukėm , tai nereik viską suverst 11.01 dienai . jau aš pradedu jūsų nepatikėt , nes viską laužiad iš piršto , tai šlykštu , tikiu kad ir viską ką iki šiol skelbėte buvo " iš piršto"
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių