A. Dulkys: skiepų skandalai parodo, kaip sveikatos sistema funkcionuoja jau ne vieną dešimtmetį

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys mano, kad COVID-19 skiepų skandalas Šilalėje bei kiti vakcinacijos eilės pažeidimų atvejai labai gerai atspindi, kaip Lietuvos sveikatos apsaugos sistema funkcionuoja jau ne vieną dešimtmetį. Visgi ministras pabrėžia, kad centralizuoti vakcinacijos nuo koronaviruso neplanuojama, o svarbiausia, pasak jo, užtikrinti, kad visi norintys pasiskiepyti turėtų tam galimybę.

„Tie keli atvejai yra labai nemalonūs, jie yra deguto šaukštas, bet, man atrodo, kad jie labai puikiai iliustruoja, kaip Lietuvos sveikatos apsaugos sistema gyvena jau ne vieną dešimtmetį, kai yra daugybė ryšių, įprotis be eilės lįsti, skambinti ir tame labai aktyviai dalyvauja ir patys politikai“, – LSDP organizuotame susitikime teigė A. Dulkys.

Visgi ministras akcentuoja, kad tai tėra keli pavieniai atvejai, todėl, pasak jo, įvesti vakcinavimo centralizacijos bei kitų kontrolės priemonių neketinama.

„Didžioji dalis medikų bendruomenės labai gerai dirba su vakcinavimu, nes kiekviena šio karantino diena verslui kainuoja, kai kuriais skaičiavimais, iki 15 mln. eurų. Aš dėl papildomos instrukcijos, kad dar pagautume kelis be eilės, tikrai nebūsiu tas, kuris siūlytų tokias instrukcijas, nes, manau, kad turime pasitikėti dirbančiais savivaldoje žmonėmis“, – sakė A. Dulkys.

Ministro teigimu, šiuo metu svarbiausia, kad kuo griečiau Lietuvos visuomenė būtų vakcinuota.

„Esmė vis tiek yra, kad visi, kurie nori, bus vakcinuoti“, – užtikrino jis.

Ministras: laiko klausimas, kada bus galima privačiai įsigyti vakcinų 

A. Dulkys sako, kad laiko klausimas, kada norintys pasiskiepyti nuo COVID-19 tą padaryti galės susimokėję patys. Pasak jo, nors šiuo metu vakcinų gamintojai sutartis sudaro tik su vyriausybėmis, ateityje ši situacija turi pagrindo keistis. 

„Kol kas situacija yra tokia, kad nepanašu, jog gamintojai turėtų (vakcinų – ELTA) privačiam pardavimui. Visos sutartys šiuo etapu yra daromos su vyriausybėmis. Bet galima prognozuoti, kad tai yra tik laiko klausimas, kai gamintojai jau sugebės patenkinti tuos rezervuotus vakcinų kiekius, kuriuos yra dabar rezervavusios vyriausybės. Manau, kad tai tik laiko klausimas“, – sakė socialdemokratų surengtame nuotoliniame posėdyje dalyvavęs ministras.

Kartu ministras pažymėjo, kad Lietuva yra rezervavusi pakankamai vakcinų, kad pakaktų paskiepyti visus šalies gyventojus.

„Faktas yra toks, kad mes, Lietuva, esame rezervavę pakankamą kiekį vakcinų ir esame rezervavę tiek, kad jei visi gamintojai paleistų ir jas pristatytų, tai Lietuva galės padėti ir trečiosioms šalims, perleisdama dalį vakcinų kaimyninėms valstybėms: Baltarusijai, Ukrainai ar dar kam nors“, – sakė ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kd

Kd portretas
Siauraprotis dar drįsta, kažką vapalioti prieš parduotą tautą!!!!

Žada pirmiausia skiepyt sportininkus

Žada pirmiausia skiepyt sportininkus portretas
Ne mokytojus gaisrininkus, policininkus, o sportininkus, gėda, čia valstybis blatas

Pideraldemokratija

Pideraldemokratija portretas
Tai ką tu GLUŠIAU veiki tam ministro poste,daryk kažką keisk,ar tik orą gadini ministro poste.Kur savo130 punktų krizės planą pradanginai-PAŽADUKE.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių