„Kurdama televizijos projektą „Lietuvos Kolumbai“, per dvejus metus aplankiau 18 šalių. Keičiasi valstybės, laiko juostos, klimatas, maistas. Kartais suspėdavau tik lagaminus persipakuoti ir vėl į orą. Streso tikrai daug, nes esi atsakinga už viską. Tuomet valgai tai, ką nugriebi turguje, gatvėje, bet kur, kur filmuoji. Būna pusryčiauji saulei tekant, pietauji – jau po laidos. Grįžus į vėžes, skrandis ir žarnynas ima ir pradeda siųsti keistus signalus“, – pripažįsta Edita.
Kaip ir kiekvienos moters Editos gyvenime ryškių svorio pokyčių yra buvę ne vienas. „Pirmuosius du vaikus pagimdžiau jauna. Tuomet gyvenimas be patogumų padėjo tapti lieknesnei nei prieš nėštumą. O štai gimus trečiajam sūnui, buvau jau 33-ejų. Svoris ėmė augti tarsi iš oro, gyvenimas nurimo, pasikeitė medžiagų apykaita ir nepastebimai „pasitaisiau“ kokiais 11 kilogramų“, – šypsosi žinoma moteris.
TV laidų vedėja kelis sykius svorį bandė mesti specialiai. „Išbandžiau visokius metodus, bet stebuklų nėra. Mano skrandis nėra labai jautrus, tačiau kai patyriau stiprų stresą – jis ėmė streikuoti. Laimei, po pusmečio viskas susitvarkė“, – atvirauja E. Mildažytė.
Visai nevalgau ryžių, makaronų, baltų miltų. Nemėgstu ir kruopų – nebent perlines agurkinėj sriuboj.
Pasak moters, šiandien savo mitybą ji pritaikė gyvenimui, o ne gyvenimą – mitybai. „Dėl kasdienybės tempo, negalėčiau valandomis ruošti maistą ar valgyti tik tam tikrus produktus. Esu valganti viską ir pagal aplinkybes keičiu mitybos įpročius. Jei jau visai riesta, nuvažiuoju į kolonėlę ir suraitau dešrainį su visais padažais. Po to jaučiuosi kaip surijusi „pampersą“, tada gelbsti tik augalinės kilmės virškinimo fermentai“, – nuoširdžiai kvatoja Edita.
E. Mildažytė teigia, kad ji renkasi tuos fermentus, kurie yra ne iš kiaulės kasos miltelių, o būtent iš Aspergillus grybų, nes jų sudėtyje yra net septyni skirtingi fermentai. Kuo fermentų daugiau, tuo geriau suvirškinamos įvairios maisto rūšys: baltymai, riebalai, angliavandeniai, net ląsteliena.
„Nenoriu vartoti jokių cheminių vaistų, man labiausiai tinka ekstraktų derinys, kuris yra natūralus, ir neturi jokių šalutinių poveikių kaip vaistai. Man patinka, kad jie ne tik padeda virškinti geriau, bet ir tuo pačiu, jų dėka geriau pasisavinamos maistinės medžiagos ir mineralai iš maisto, kurį suvartojame“, –pastebi TV projektų vedėja.
„Vartodama įsitikinau, kad būtent šis derinys man yra tikras išsigelbėjimas. Vienas iš augalų, pvz. eleuterokokas kartu su augaliniais fermentais yra pritaikytas virškinimo sutrikimams, esant stresinėms situacijoms, kuriose atsiduriu pakankamai dažnai. Tai jau tapo mano įpročiu, po maisto išgeriu kapsulę šių natūralių fermentų ir nebesijaučiu apsunkusi, mieguista, kaip būdavo anksčiau, o visokie nemalonūs pojūčiai pilve ir sunkumo jausmas nebevargina. Ir skrandis vėl dirba“, – sako moteris.
Kalbėdama apie mėgstamus maisto produktus, Edita sako su malonumu valganti mėsą, žuvį ir daržoves. „Dar patinka kai kurie vaisiai. Visai nevalgau ryžių, makaronų, baltų miltų. Nemėgstu ir kruopų – nebent perlines agurkinėj sriuboj. Todėl manęs visai nežavi italų virtuvė. Mama mia!“, – juokiasi Edita.
Televizijos veidas prisipažįsta, kad nemėgsta ir uogų. „Valgau tik agrastus ir slyvas, o štai šaltibarščius galiu valgyti kasdien ir tik juos. Dar alpstu nuo ridikėlių ir raugintų kopūstų. Taigi, ne itin gurmaniškas vaizdelis, ar ne?“, –šmaikštaudama klausia TV laidų kūrėja.
E. Mildažytė sako, kad šiandieninę išvaizdą ir būseną padeda palaikyti aktyvus gyvenimo būdas. „Kai galiu eiti – niekada nevažiuoju. Jei nenešu sunkių daiktų – nesinaudoju liftu. Lipu laiptais ir 8 ir į 10 aukštą. Du kartus per savaitę specialiai nueinu savo 7-10 kilometrų, naudojuosi masažistės paslaugomis. O, kad dažniau matyčiausi dažniau su dukra, dukart per savaitę kartu su ja ir marčia eisiu mankštintis pas kineziterapeutą. Štai ir visa paslaptis“, – plačia šypsena pokalbį užbaigia charizmatiškoji E. Mildažytė.
Naujausi komentarai