Ekspertai atrado naujus koronaviruso simptomus: jie – apsunkins gyvenimą

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos otorinolaringologų asociacija (BAO) atrado naujus koronaviruso simptomus, kurie daliai žmonių gerokai apsunkins gyvenimą ar net atims paskutinius gyvenimo malonumus, praneša anglija.today.

Pasak vieno žymiausių šalies ausų, nosies ir gerklės ligų konsultantų, profesoriaus Nirmalo Kumaro, koronavirusu užsikrėtusiems pacientams, kurie nekosėja ir nekarščiuoja, gali pasireikšti visai nauji ligos simptomai – skonio ir kvapo pojūčių praradimas.

Profesoriaus teigimu, kitų šalių informacija liudija, jog koronavirusas į žmogaus organizmą patenka per akis, nosį ar gerklę, o britų mokslininkai nustatė, kad koronavirusu sergantiems asmenims, kuriems nepasireiškia tradiciniai ligos požymiai, gali dingti skonio ir kvapo pojūčiai. Asmenys, kurie neteko gebėjimo jausti skonį ir kvapą, turėtų saviizoliuotis, nes tai gali būti koronaviruso simptomai. Skonio ir kvapo pojūčių praradimas gali reikšti viruso sankaupą nosyje ir galinėje gerklės dalyje.

JK ligoninių priimamųjų gydytojai nuogąstauja, kad ilgainiui koronaviruso epidemijos mastas šalyje viršys Italijos lygį, kur mirčių skaičius nuo šio viruso yra didžiausias pasaulyje. Jau dabar JK ligoninių priimamųjų darbuotojai dirba ties savo galimybių riba, o didesnis pacientų kiekis tiesiog paralyžiuotų ligoninių veiklą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pritariu

Pritariu portretas
Itariu sergu koronavirusu, nes gyvenime tai neskaudejo, net be temperaturos akiduobes skauda, apskritai sinusus, jau savaite, o niekaip nesibaigia, lauzo kaulus, nebejauciu nei skonio nei kvapo, tikiuosi tai nebus padariniai visam gyvenimui

Be karantino

Be karantino portretas
Pries pora savaiciu pries karantina buvau prarades ir uosle, ir gerkle skaudejo, ir temp tebuvo 37,2. Bet zmona tik sloga prasirgo, vaikas po antibijotiku pasveiko. Bendradarbiui tas pats ir jo seimai, ir draugui tas pats. Gal ir korona, bet veryga neleido tirtis. Sake tik is uzsienio grizusiems galima. Dabar jau sveikad

Ne ekspertas

Ne ekspertas portretas
Tikrai?Kaip su klausa?Panašu,kad prarandama ir klausa,nes negirdima ko prašoma.Likit namuose ir būkit sveiki!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių