G. Nausėda apie skiepijimo tempus: mums turėtų rūpėti ne procentai, o visuomenės sveikata

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad 90 proc. nuo COVID-19 paskiepytų šalies gyventojų yra orientacinis dydis, labiau turėtų rūpėti ne procentai, o visuomenės sveikatos būklė.

„Tai yra orientacinis dydis – dar kartą kartoju. Jūs prisimenate, kad mes siekėme, kaip ir visa Europos Sąjunga, paskiepyti 70 proc. suaugusių šalies gyventojų pirmąja doze iki vasaros vidurio, tai pavyko padaryti faktiškai pusantro mėnesio vėliau“, – ketvirtadienį žurnalistams Lazdijuose sakė šalies vadovas.

„Aš manau, kad pirmiausia mums turėtų rūpėti ne tiek procentai, o visuomenės saugumas ir visuomenės sveikatos būklė. Jeigu mes matysime, kad yra akivaizdūs požymiai, jog susirgimų skaičius stabilizavosi, mažėja, mirtingumo skaičiai mažėja, ligoninių lovų užimtumas dėl COVID-19 sergančių žmonių mažėja, tai bus pagaliau laiko momentas, kai mes pasakysime – viskas, galime grįžti prie normalių sąlygų“, – pridūrė jis.

Jo teigimu, šiuo metu sergamumo rodikliai kyla, tačiau tai nėra dramatiškas kilimas.

„Šiandien, deja, situacija yra tokia, kad mūsų skaičiai kol kas turi tendenciją kilti. Tai nėra dramatiškas kilimas ir mes matome, kad padėtis tikrai geresnė nei metų pradžioje ir mirtingumo skaičiai yra kiek kitokie“, – teigė G. Nausėda.

Jis taip pat sakė palaikantis savanoriško skiepijimosi idėją.

„Aš esu už tai, kad mes išnaudotume visus rezervus, visas galimybes savanoriškam skiepijimuisi ir, kaip rodo, tų pačių savivaldybių patirtis – ten, kur savivaldybės aiškiai žino, ko siekia ir kokiomis priemonėmis pasiekti, juk tie 95 proc. Alytaus rajone buvo pasiekti be rankų laužymo, be prievartos“, – kalbėjo prezidentas.

Anksčiau šią savaitę jis teigė esąs už privalomus skiepus nuo COVID-19 kai kurių profesijų atstovam, kur būtinas sklandus procesas, pavyzdžiui, švietime ar sveikatos sektoriuje.

Statistikos departamento duomenimis, praėjusią parą Lietuva peržengė 70 proc. pasiskiepytų suaugusių gyventojų ribą, tačiau mokslininkai dėl sparčiai plintančių viruso atmainų mano, kad imunitetą turinčiųjų dalis turėtų siekti apie 90 proc., jog pandemija būtų suvaldyta.

Šalyje nuo COVID-19 mažiausiai viena vakcinos doze paskiepyti 1 mln. 664 tūkst. 246 žmonės, visiškai vakcinuota – 1 mln. 514 tūkst. 850.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
visuomenės sveikata tai ne tik lšpūstas covido burbulas,, bet yra ir kitų rimtesnių ligų be patekti pas specialistus reikia mėnesių mėnesius laukti nuo vieno prie kito gydytojo o gydymo jokio, turėtų būti daugiau dėmesio skiriama reblitaciniam gydymui o ne trys ar penkios procedūros o tiek kiek reikia , tai ir rūpinkis ponas prezidente žmonių gerove juk toks tavo šūkis

V

V portretas
Durnius.tegu išmeta visus iš seimo.melagiai

gerai

gerai portretas
pasake 1 kom IDIJOTAS tik pridursiu nebetkoks o busadamkevic statytinis kapitalizmo vasalas su autonazine diktatura socbergu /runkeliams iki kokio dar ciniskaiamoralaus lygio reikia nusileist kad vykdyt setono programa jau apie geda nera ko kalbet nes tai nusikalteliai pries tauta kuriems svarbi savo gerove kitu saskaita venlniop visus i vakarus =======
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių