Gydytojai receptus galės išrašyti pusmečiui

  • Teksto dydis:

Gydytojai galės išrašyti receptus šešių mėnesių gydymo kursui reikalingiems vaistams.

Dabar kompensuojami vaistai gali būti išrašomi ilgiausiai trijų mėnesių laikotarpiui.

Sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis receptų išrašymo tvarką taip pakeitė siekdamas mažinti pacientų eiles prie gydytojų kabinetų, ketvirtadienį pranešė ministerija.

"Dabar asmenims, sergantiems lėtinėmis ligomis, gydantys gydytojai galės išrašyti kompensuojamuosius vaistus ir medicinos pagalbos priemones iki 6 mėn. laikotarpiui", - nurodo ministerija.

Ketvirtadienį ministro sprendimu pakeistoje tvarkoje numatyta, kad gydytojas, įvertinęs paciento būklę ir atsižvelgdamas į jo pageidavimą, 6 mėnesių gydymo kursui reikalingus vaistus galės išrašyti vieno apsilankymo metu keliuose receptų blankuose.

Pasak V.P.Andriukaičio, pacientas galės įsigyti reikiamus kompensuojamuosius vaistus ar medicinos pagalbos priemones kas mėnesį, du ar tris mėnesius.

"Tačiau kaip gydytojas noriu paprašyti visų gyventojų pernelyg neįsidrąsinti, atidžiai sekti savo sveikatą ir į gydytojus kreiptis laiku", - pranešime teigia ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ina

ina portretas
ACIU MINISTRE UZ SUPRATIMA LIGONIAM.SVEIKATOS JUMS.

ina

ina portretas
ACIU MINISTRE UZ SUPRATIMA LIGONIAM.SVEIKATOS JUMS.

MARIJONA

MARIJONA portretas
AČIŪ JUMS MINISTRE, TAI TIESIOG NUOSTABU. VISI JUMS DĖKINGI. SU NAUJAIS METAIS LINKIU.IR DAUG DAUG JUMS SVEIKATOS, JŪSŲ SUNKIAME DARBE.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių