Mokslininkas: jei visi būtų vakcinuoti, turėtume 600 atvejų per dieną ir galėtume ramiai gyventi

  • Teksto dydis:

Duomenų mokslininkas Vaidotas Zemlys-Balevičius pasidalijo skaičiavimais, kiek užsikrėtimų iš pastarosios paros 1970 naujų COVID-19 atvejų galėtų būti priskiriama vakcinuotiems asmenims.

Informacija apie tai mokslininkas spalio 1-ąją pasidalijo socialiniame tinkle „Facebook“.

„Šiandien per interviu uždavė klausimą – kiek maždaug tarp naujų atvejų turėtų būti vakcinuotų ir nevakcinuotų. Ir aš staiga prisiminiau, kad jau esu suskaičiavęs. Iš Statistikos departamento darytų tyrimų, žinome, kad vakcinos efektyvumas nuo užsikrėtimo yra 80 proc. Imunizuotų turime 70 proc, reiškia – tarp visų naujų atvejų  70 proc. bus nevakcinuotų“, – akcentavo V. Zemlys-Balevičius.

Pasak jo, į pastarąją parą fiksuotus užsikrėtusiųjų koronavirusų skaičius, – iš 1970 naujų atvejų bus tik 591 atvejis tarp vakcinuotų.

„Prisiminkime, kad vėlgi, pagal darytą tyrimą dėl vakcinų efektyvumo, –  iš tų 591 užsikrėtusių į ligonines atsiguls tik maža dalis, o ir mirs dar mažesnė. Jeigu turėtumėme 100 proc. populiacijos vakcinaciją ir 600 atvejų per dieną galėtumėme ramiai gyventi. Vakcina ir matematika yra jėga“, – socialiniame tinkle dėstė jis.

Primename, kad praėjusią parą nustatyta 1970 naujų COVID-19 atvejų, mirė aštuoniolika žmonių, penktadienį skelbia Statistikos departamentas.

Penkiolika mirusiųjų buvo neskiepyti ar nepilnai paskiepyti, pilnai paskiepyti buvo trys.

Per parą 3335 žmonės paskiepyti pirmąja vakcinos doze. Iš viso per parą paskiepytas 8771 žmogus.

Ligoninėse šiuo metu gydomi 1223 COVID-19 pacientai – 22 daugiau nei parą prieš, 133 iš jų – reanimacijoje.

Šalyje praėjusią parą atlikta apie 16,1 tūkst. molekulinių (PGR) ir 11,3 tūkst. antigeno tyrimų dėl įtariamo koronaviruso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai ka dabar mirsta tik nuo coronas ar dar yra kitu priezasciu ir savizudybes ir veziniai susirgimai(kurie buna yeah baisus) paaiskint man

Edita

Edita portretas
Ei! Ріzdаbоlаі! Pernai skiepų nebuvo ir naujų atvejų per visą rugsėjį buvo mażiau naujų atvejų nei dabar per dieną. Skirtumas tik tas, kad pernai nebuvo skiepų. Galvas turit? Išvadas pasidarysit

Troliui

Troliui portretas
Kai turėjome 60 per dieną, Covid dar nebuvo mutavęs į daug kartų labiau užkrečiamą delta.
VISI KOMENTARAI 33

Galerijos

Daugiau straipsnių