Naujų COVID-19 atvejų rekordas: nerimą kelia protrūkiai GMP stotyse

Per praėjusią parą daugiausia naujų užsikrėtimų registruota Vilniaus apskrityje, jie sudaro daugiau kaip trečdalį visų naujų atvejų, rodo Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) duomenys.

Iš 1001 nustatyto naujo koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejo 325 registruoti Vilniaus apskrityje, 184 – Klaipėdos, 157 – Kauno, 105 – Telšių, 103 – Šiaulių apskrityse.

Dar 36 atvejai registruoti Panevėžio, 35 – Marijampolės, 24 – Alytaus, 17 – Tauragės ir 15 – Utenos apskrityse.

NVSC teigimu, 187 žmonių užsikrėtimo aplinkybių išaiškinti nepavyko. Be to, ne visų atvejų epidemiologiniai tyrimai baigti.

Infekcija plinta mokyklose, ligoninėse, šeimos šventėse

Vilniaus apskrityje registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje, „Santaros“ klinikose, Širvintų rajono savivaldybėje, įmonėje „Intersurgical“, Vilniaus lokomotyvų remonto depe, Vilniaus miesto sporto centre, Nacionalinėje švietimo agentūroje.

Taip pat registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Vilniaus rajono Maišiagalos Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Algirdo gimnazijoje, Ukmergės vaikų lopšelyje-darželyje „Saulutė“, Šiuolaikinės mokyklos centre, Vilniaus rajono Mickūnų gimnazijoje.

Taip pat praėjusią parą registruota keliolika atvejų, kai koronavirusu užsikrėsta per įvairias šeimos šventes.

Klaipėdos apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Respublikinėje Klaipėdos ligoninėje, Palangos reabilitacijos ligoninėje, Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, Šilutės ligoninėje, Lietuvos sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijoje „Klaipėdos viltis“.

Taip pat Klaipėdos apskrityje registruoti COVID-19 ligos atvejai, susiję su protrūkiais Šilutės rajono savivaldybės administracijoje, Klaipėdos Vytauto didžiojo gimnazijoje, Klaipėdos mokykloje-darželyje „Saulutė“, Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje, Klaipėdos lopšelyje-darželyje „Berželis“, Šilutės Vydūno gimnazijoje, Šilutės rajono Žemaičių Naumiesčio gimnazijoje.

Užsikrėtimai koronavirusu nustatyti ir Vakarų Baltijos laivų gamykloje, „Lietuvos geležinkeliuose“, įmonėse „Home group“, „Klaipėdos baldai“, „Vakarų krova“.

Didelis židinys globos namuose Plungės rajone

Kauno apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kauno „RIO sporto arenoje“, Kėdainių rajono savivaldybėje, įmonėje „Raseinių kelių priežiūra“, Raseiniuose veikiančioje įmonėje „Danspin“.

Taip pat registruoti COVID-19 ligos atvejai, siejami su protrūkiais Raseinių ligoninėje, Kėdainių lopšelyje-darželyje „Pasaka“, Lietuvos sporto universiteto Kėdainių „Aušros“ progimnazijoje.

Telšių apskrityje praėjusią parą registruoti dar 33 koronavirusinės infekcijos atvejai, siejami su protrūkiu Plungės rajone įsikūrusiuose Stonaičių socialinės globos namuose – susirgo 22 namų gyventojai ir 11 darbuotojų. Iš viso patvirtino 106 su šiuo protrūkiu susiję atvejai.

Taip pat Telšių apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Plungės rajono savivaldybės ligoninėje, Plungės greitosios medicinos pagalbos stotyje, Regioninėje Telšių ligoninėje, Telšių socialinių paslaugų centre, Mažeikių rajone įsikūrusiuose Plinkšių globos namuose.

Koronavirusas nustatytas ir Mažeikių rajono savivaldybės kultūros centro mišriame chore „Draugystė“, Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijoje, įmonėse „Mažeikių mėsinė“, „Vakarų medienos grupė“, „ORLEN Lietuva“ Mažeikiuose.

Šiaulių apskrityje registruoti atvejai, susiję su protrūkiais Kelmės ligoninėje, Joniškio rajono Jurdaičių socialinės globos namuose, Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovų mokykloje.

Panevėžio apskrityje praėjusią parą registruoti COVID-19 atvejai, susiję su protrūkiais Kupiškio Povilo Matulionio progimnazijoje, Panevėžio miesto savivaldybėje, Respublikinės Panevėžio ligoninės Neurochirurgijos skyriuje, taip pat registruoti šeiminiai protrūkiai.

Marijampolės apskrityje nauji užsikrėtimai nustatyti futbolo klube „Sūduva“, Marijampolės savivaldybės administracijoje, Marijampolės socialinės pagalbos centre, Marijampolės greitosios medicinos pagalbos stotyje, Vilkaviškio greitosios medicinos pagalbos stotyje, Kalvarijos savivaldybės administracijoje, įmonėje „Juodeliai“. 

Alytaus apskrityje vakarykštę parą registruoti atvejai, epidemiologų vertinimu, susiję su protrūkiais Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje, Druskininkų ligoninėje, Varėnos greitosios medicinos pagalbos stotyje, Varėnos „Žilvičio“ vaikų lopšelyje-darželyje, Alytaus pradinėje „Sakalėlio“ mokykloje.

Taip pat Alytaus apskrityje registruoti susirgimai, susiję su renginiu, vykusiu Vilniuje veikiančiame bare „Mililitrai“.

Tauragės apskrityje praėjusią parą registruoti atvejai, siejami su protrūkiais Jurbarko ligoninėje, Šilalės socialinių paslaugų namuose, Tauragės seniūnijoje.

Utenos apskrityje infekcijos atvejai registruoti Valstybinės teismo psichiatrijos tarnybos Utenos ekspertiniame skyriuje, „DHL Lietuva“ siuntų sandėlyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

čempionas ,

čempionas , portretas
visu pirma ne stotelės covid 19 skaičjuoja bet proto bokštai, jau atėjo, ir kas nugalėjo ,o juk kalbos buvo dar birželio mėn, sakomos ir aiškina dabar matai kokie dydžiuliai skaičiai, sergančiu o dėl kuo nepasirošta buvo iš anksto juk visa vasara nerupėjo o dabar tukstančius paišo nuo lubu propoganda varo iš vien jau šlykštu net klausyti ir nerandam vietos savija, kaltina kiekviena kuris ir net negali tos kaukės dėvėti užsidedi toj prakaitoja veidas šlapias eini į parduotuve ten prakaitas akis spaudžia ir visur girdi iš vien ta bajeri movėk kaukę, bet gal žmogui netinka mutis šuniui nuėmė o mums užmaukė ir baudomis šeria žulikai žodžio neturiu rinkliavas sugalvojo, dėl blogio to kur netinka tas paradas snukius uždangsto taip imkim čandras ir maukim ant galvos iki koju ir visa galva uždenkim kaip musolmonai moterims dengia kad kavalierius nematytu mano papošalo einančio gatvę, link mečetes, liaikimes trugdyti laisvai žmoniu gyvenimui gyventi, be sustiprintu pareigunų ir stebės kas eina

Antikividininkas

Antikividininkas portretas
Sveikinu jau pimasis tūkstantis yra! Kertu iš bonkos, kad už dviejų savaičių bus du!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių