Nepaisant vidaus reikalų ministrės paraginimo skiepyti pareigūnus, SAM tvarkos keisti neplanuoja

Vidaus reikalų ministrei Agnei Bilotaitei paraginus nedelsiant paskiepyti kontaktinį darbą dirbančius pareigūnus, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) teigia prioritetų keisti neplanuojanti.

„Pareigūnai tikrai yra svarbi visuomenės dalis, kuriai yra teikiamas prioritetas susivakcinuoti, tačiau prieš juos turi būti suskiepytos kitos prieš tai įvardytos grupės, nes joms kyla didesnė rizika susirgti itin sunkia ligos forma arba mirti“, – BNS sakė sveikatos apsaugos ministro atstovė Aistė Šuksta.

„Mes labai tikimės, kad visiems suvienijus jėgas – ir vakcinavimo centrams, ir SAM, kaip įmanoma greičiau bus paskiepyti prieš tai esantys prioritetai, ir tuomet galėsime labai greitai pereiti prie itin svarbias funkcijas atliekančiųjų“, – sakė ji.

A. Bilotaitė anksčiau šią savaitę paragino nedelsiant paskiepyti 7,9 tūkst. pareigūnų, vykdančių pareigas kontaktiniu būdu.

Ministrės teigimu, tai padaryti yra gyvybiškai svarbu, nes pareigūnai dirba priešakinėse pandemijos fronto linijose ir užtikrina karantino reikalavimų laikymąsi.

Pagal šiuo metu galiojantį vakcinacijos nuo COVID-19 ligos planą vidaus reikalų ministro valdymo srities statutinėse įstaigose tarnaujantys pareigūnai yra paskutinėje prioritetinėje grupėje prieš pereinant prie masinio gyventojų vakcinavimo.

Sveikatos apsaugos ministerijos prašyta perkelti pareigūnus, kurie reaguoja į iškvietimus, taip pat kontaktiniu būdu vykdo viešosios tvarkos užtikrinimo, gaisrų gesinimo darbus, dirba pasienio kontrolės punktuose, konvojavimo, kriminalistinių tyrimų, areštinės apsaugos ir ikiteisminio tyrimo institucijose, į aukštesnę prioritetinę grupę, kitus pareigūnus paliekant eilėje taip, kaip numatyta ministro įsakyme.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pareigūnas

Pareigūnas portretas
Vadinasi tas virusas nėra jau toks baisus, nes pareigūnai tiesiogiai bendraujantys su asmenimis kurie serga, yra nešiotojai patys neužsikrêtê. Per metus lako buvo susirgę ir pasveiko keli šimtai policininkų. Kad nereikia panikos patvirtina ir viceministrė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių