NVSC stebi gerėjimo ženklus valdant pandemiją, bet rezultatų ragina palaukti bent 3-4 savaites

  • Teksto dydis:

Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) atstovai stebi gerėjimo ženklus valdant koronaviruso plitimą, bet rezultatų dėl įvestų mobilumo draudimų ragina dar palaukti.

Kaip LRT radijui teigė NVSC Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė, geras ženklas yra mažėjantis sąlytį su užsikrėtusiais turėjusių asmenų skaičius.

„Matome geresnius ženklus, kad atsekdami kontaktus, bendraudami su užsikrėtusiais asmenimis, matome, kad sąlytį turėjusių asmenų skaičius ženkliai mažesnis – vidutiniškai apie 2500-3000 nustatoma jų. Tai rodo mažesnį žmonių mobilumą. Bet reikia prisiminti dvi dienas prieš apribojimų įvedimą, kai matėme, kokios spūstys buvo prekybos centruose, kirpyklose, bendrai miestuose, to metu, faktas, užsikrėtė daug žmonių. Dabar raškome to vaisius“, – teigė ji.

Dabar raškome to vaisius.

R. Lingienė vis dėlto sakė, kad norint įvertinti gruodžio 16-ąją įsigaliojusių karantino sugriežtinimų efektyvumą, reikėtų palaukti bent 3-4 savaites.

Siekiant suvaldyti koronaviruso plitimą, Vyriausybė gruodžio viduryje iki sausio 3 dienos uždraudė judėjimą tarp savivaldybių be būtino reikalo. Žmonėms keliauti leista darbo tikslais, vykstant pas gydytoją ar į laidotuves, iš viso automobiliu gali važiuoti ne daugiau dviejų asmenų arba drauge gyvenantys žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
jau greitai bus metai kaip mes sėdime ant tuščios geldos nusenusios, ir interesas nuseno ir vis ponia prisimenu iš karto kokius žodžius sakydavo, juk pastoviai dar palaukime trys ketrias savaites o tos savaitės tesiasi iki šių dienu ir kaip korona pandemija vis ima greiti ir varžo mūsų lukesčius nusibodo juodai tupėti pririštam seniui bobutėi varžomas esu jau nuo preitu metu kur tiesa tiesos nėra yra tik pilnas burbulas vos velkamas ir vis kas diena tukstančiai ir mirštančiu dešimtys kas diena, tik tylim nesinori nervu gadinti, už toki gydymo procesa ačių antys baidyti ir mes mokame, ant ušales upiu pakrančiu juk net gripo epidėmija jau paukščiai atnešė, o kas toliau, bus ,

T

T portretas
Tikra žibutė iš semamiesšio

Da

Da  portretas
o kokia fotke pasikėitė ir pranoko viska pagražėjo ir plaukus sutvarkyti išmoko, iš tiesu sakau jums ponia, kokia korona fantastiška atgaivino tamsta juk neveltui kova vyko per visa meta ar ne gražu yra dar bent 3.//4''/savaites palaukus, gerėjimo pandemija po biški trauktis pradėjo, po policijos gydymo rezultatu, karinio stovo o ar netiesa keliai užversti blokais konvojus visur ištasytas aplinkui kelius pasitinka uniformoti junginiai mastykim kas vyksta o koki dar grežtesni fokusa nori gabrielius itaisyti, nėra aišku juk ne aliarmas ir nebėgimas į rusius nuo atskrendant lėktuvams su galingom bombom, bumb bumb mėtomom, va kur karo stovis , jau latviai išmetė ta nesąmones rikštę, bėgimui po rusius, tik mes proto bokštai esam gabreliui nepritarus, ir šimkitei, norus nepildė, stop nustatyta pakabuka prikabino vietoj kaukės tylos,
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių