NVSC: ugdymo įstaigose per savaitę registruota pusšimtis koronaviruso protrūkių

  • Teksto dydis:

Ugdymo įstaigose per savaitę registruoti 49 koronaviruso protrūkiai, gydymo įstaigose protrūkių per savaitę sumažėjo pusiau, skelbia Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC).

Centro duomenimis, dauguma protrūkių, kaip nustatyta epidemiologinės diagnostikos metu, praėjusią savaitę registruota ikimokyklinio ugdymo įstaigose, t. y. lopšeliuose-darželiuose.

Savaite anksčiau ugdymo įstaigose registruoti 46 protrūkiai.

NVSC specialistų vertinimu, tai galima sieti su bendru padidėjusiu žmonių mobilumu, augančiu socialinių kontaktų skaičiumi bei nemažėjančiu užsikrėtimų šeimose skaičiumi.

Epidemiologė Daiva Razmuvienė tvirtina, kad nors darželiuose protrūkiai kelia susirūpinimą, atidarant vis daugiau mokyklų, jų rezultatai kol kas „leidžia kalbėti apie geresnes tendencijas“, t.y.  čia svarių protrūkių nepastebima.

Gydymo įstaigose praėjusią savaitę fiksuoti 22 aktyvūs koronavirusinės infekcijos protrūkiai, kai savaitę prieš tai protrūkių skaičius buvo kone dvigubai didesnis – 42. Epidemiologų vertinimu, socialinėse įstaigose ir gydymo įstaigose situacija gerėja, nors bendra epidemiologinė situacija šalyje išlieka sudėtinga.

„Kovo pabaigoje jau matėme reikšmingai pagerėjusią situaciją socialines paslaugas teikiančiose įstaigose, kur paskiepyti ir darbuotojai, ir gyventojai. Dabar, lygindami protrūkius, atsargiai, bet jau galime kalbėti apie gerėjančią situaciją gydymo įstaigose, o tai išties lemia ne tik medikų, bet ir įsibėgėjanti lėtinėmis ligomis sergančiųjų vakcinacija“, – sako laikinoji NVSC direktorė Giedrė Aleksienė.

Pasak NVSC, vertinant atskirus sektorius, matyti, kad panašus skaičius aktyvių protrūkių, lyginant dvi savaites, išliko prekybos ir gamybos įmonėse – registruota po 22 protrūkius, statybos sektoriuje –15 protrūkių.

Baldų gamybos pramonėje, kur savaitę nuo kovo 22-26 dienomis stebėtas kone dvigubas protrūkių skaičiaus augimas, lyginant su kovo viduriu, praėjusią savaitę matomas svarus jų sumažėjimas – nuo 26 iki 5 aktyvių protrūkių.

Taip pat devyni aktyvūs protrūkiai praėjusią savaitę registruoti transporto bei logistikos įmonėse, po šešis – siuvimo ir maisto pramonės įmonėse.

Bendrai praėjusios savaitės pabaigoje Lietuvoje fiksuoti 279 aktyvūs COVID-19 ligos protrūkiai.

NVSC atkreipia dėmesį, kad protrūkis – staigus užkrečiamųjų ligų išplitimas, apėmęs riboto skaičiaus žmonių grupę ir (ar) ribotą teritoriją, t. y. du ir daugiau tarpusavyje susiję ligos atvejai laiko ir vietos požiūriu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

IŠKRYPĖLIAI...

IŠKRYPĖLIAI... portretas
Šalin rankas nuo Lietuvos vaikučių !!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių