Anglia Ruskin universiteto profesorius Džastinas Stebingas (Justin Stebbing) sakė, kad neseniai atlikto tyrimo metu nustatyta, jog jogurtas gali apsaugoti nuo vėžio išsivystymo, skelbia portalas „Mirror“.
Gydytojai pripažino, kad didelį susirūpinimą kelia tai, jog per pastaruosius kelerius metus pasaulyje dvigubai padaugėjo storosios žarnos vėžio atvejų tarp jaunesnių nei 55 metų žmonių. Manoma, kad didelę įtaką tam turi mityba, ypač itin perdirbtų maisto produktų vartojimas.
Reguliarus jogurto vartojimas gali turėti apsauginį poveikį nuo tam tikrų agresyvių storosios žarnos vėžio formų.
„Nauji įrodymai rodo, kad reguliarus jogurto vartojimas gali turėti apsauginį poveikį nuo tam tikrų agresyvių storosios žarnos vėžio formų, nes keičia žarnyno mikrobiomą – natūralias žarnyne gyvenančias bakterijas“, – „The Conversation“ rašė profesorius J. Stebbingas.
„Žarnyno mikrobiomai tenka labai svarbus vaidmuo bendrai sveikatos būklei, nes tai turi įtakos virškinimui, imuninei funkcijai ir net vėžio rizikai. Žarnyno bakterijos gali gyventi pačiame vėžyje, ir apskritai manoma, kad sveika šių bakterijų pusiausvyra yra labai svarbi stipriai imuninei sistemai palaikyti ir užkirsti kelią uždegimui, kuris gali prisidėti prie vėžio išsivystymo“, – teigė mokslininkas.
Jogurtas. Freepik.com nuotr.
Prof. Stebbingas mano, kad jogurtas gali padėti, nes jame yra gyvų naudingų bakterijų kultūrų, pavyzdžiui, lactobacillus bulgaricus ir streptococcus thermophilus, kurios gali padėti palaikyti šią pusiausvyrą, pranešė „SurreyLive“.
J. Stebbingas sakė: „Tyrimo metu nustatyta, kad dviejų ar daugiau porcijų jogurto per savaitę vartojimas buvo susijęs su mažesne tam tikros rūšies agresyvaus storosios žarnos vėžio, kuris pasireiškia dešinėje storosios žarnos pusėje ir yra susijęs su prastesniais išgyvenimo rezultatais, palyginti su kairės pusės vėžiu, rizika“.
Naujausi komentarai