Premjerė: svarbu paskiepyti kuo daugiau tų, kurių rizika mirti nuo COVID-19 yra gerokai didesnė

Kai kurioms savivaldybėms savaitgalį leidus skiepams nuo koronaviruso registruotis jaunesnio amžiaus žmonėms, premjerė Ingrida Šimonytė įspėja, kad svarbu ne šiaip paskiepyti kuo daugiau žmonių, bet pirmiausia apsaugoti tuos, kuriems COVID-19 gali būti pavojingiausia.

„Organizuodamos tokias šventes savivaldybės turi nepamiršti, kad, kaip ten bebūtų, rizika sunkiai sirgti šia liga mažėja jaunėjant žmonėms, tai vis tiek prioritetų turėtų laikytis ir turėtų laikytis sveiko proto“, – žurnalistams šeštadienį sakė premjerė.

„Nes pagrindinis tikslas yra ne šiaip paskiepyti kuo daugiau žmonių, bet paskiepyti kuo daugiau tų žmonių, kurie, viena vertus, yra ir turbūt pirmi eilėje būti ligoninių pacientais ir ypatingai sunkiais pacientais, ir kurių rizika mirti nuo ligos yra gerokai didesnė – tai to nereikia pamiršti“, – kalbėjo ji.

I. Šimonytė teigė, kad šiuo metu vakcinacija šalyje, apskritai imant, vyksta gana tolygiai ir, neskaitant kelių savivaldybių, didelio atotrūkio tarp skiepijimo progreso skirtinguose regionuose nėra.

Naujausiais Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje bent vieną skiepą nuo koronaviruso yra gavę 27,2 proc. žmonių.

Lietuva iš viso iki šiol yra gavusi 1 mln. 268,6 tūkst. vakcinos dozių, visas šis kiekis pristatytas į vakcinavimo centrus. Iš viso sunaudota 1 mln. 141 tūkst. dozių. Nepanaudotų vakcinos dozių šiuo metu yra per 127,5 tūkst. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pensininkė

pensininkė portretas
mano nuomonė reikia susitvarkyti su senukais juk valstybei jie našta

Nuomonė

Nuomonė portretas
Skiepijimas yra savanoriškas, tad jeigu žmogus nenori – nieko nepadarysi, juolab pagyvenę žmonės, kurie dar serga visomis kitomis įmanomomis ligomis, nenori skiepytis. Seniai jau reikia skiepyti tuos, kurie dirba, o ne pusę metų tempti ir laukti, kad gal kokia nors babulytė pagaliau užsimanys.

Kopustas.

Kopustas. portretas
Tai,kad ji pati kaip vyras...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių