Pereiti į pagrindinį turinį

PSO: nėra priežasčių stabdyti skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina

2021-03-12 12:23

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) penktadienį perspėjo, kad nėra priežasčių stabdyti skiepijimo „AstraZeneca“ vakcina.

Scanpix nuotr.

Organizacija apie tai pranešė kelioms Europos šalims paskelbus, kad dėl kraujo krešulių grėsmių nutraukia skiepijimą šios įmonės vakcina.

PSO paskelbė, kad patariamasis komitetas vakcinų klausimais peržvelgė „AstraZeneca“ vakcinos saugumo duomenis ir pabrėžė, kad tarp padidėjusio kraujo krešumo ir vakcinos nėra priežastinio ryšio.

Danija, Norvegija, Islandija, Italija ir Rumunija sustabdė arba apribojo skiepijimą „AstraZeneca“ vakcina po to, kai pasirodė keletas atskirų pranešimų apie žmonėms, kurie buvo paskiepyti šia vakcina, susidariusius krešulius.

„AstraZeneca“ yra puiki vakcina, kaip ir kitos vakcinos, kurias šiuo metu naudojame, – teigė PSO atstovė Margaret Harris. – Sulaukėme su mirtimis susijusių duomenų. Kol kas nėra įrodyta, kad nors vienas mirties atvejis būtų nulemtas vakcinos.“

„Taip, turėtume tęsti vakcinaciją „AstraZeneca“ įmonės vakcina, – teigė M. Harris.

„Privalome tvirtindami vakciną visada ištirti nerimą keliančius ženklus, privalome vėliau juos dar kartą peržiūrėti“, – tikino atstovė, tačiau pabrėžė, kad šiuo atveju nėra jokio reikalo riboti „AstraZeneca“ vakcinos naudojimą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų