Pereiti į pagrindinį turinį

Sparčiai daugėja nuo plaučių vėžio mirusių moterų

2013-02-14 19:24
Sparčiai daugėja nuo plaučių vėžio mirusių moterų
Sparčiai daugėja nuo plaučių vėžio mirusių moterų / Shutterstock nuotr.

Plaučių vėžys pralenkė krūties vėžį ir tapo mirtingiausio ligos forma tarp moterų Jungtinėje Karalystėje, rodo neseniai atlikto tyrimo rezultatai.

Kaip skelbia naujienų kanalas „Sky News", ekspertai teigia, kad iki šio dešimtmečio vidurio plaučių vėžys taps pagrindine onkologine liga tarp moterų Europoje. Naujausi duomenys rodo, kad šiuo metu moterų mirtingumas nuo plaučių vėžio šalyje yra 21 atvejis tarp 100 tūkst. moterų.

Ekspertai pažymi, kad mirtingumas nuo plaučių vėžio auga, nors pastebima bendra mirtingumo nuo vėžio mažėjimo tendencija. Apskritai nuo 2009 metų mirtingumas nuo vėžio Europoje tarp vyrų sumažėjo 6 proc., o tarp moterų – 4 proc.

Tačiau mirtingumas nuo plaučių vėžio tarp moterų nuo 2009 metų šoktelėjo 7 proc.

Prognozuojama, kad šiais metais nuo krūties vėžio Europoje mirs 88 tūkst. 886 moterys, o nuo plaučių vėžio – 82 tūkst. 640 moterų.

„Jei tokios tendencijos išliks, tuomet 2015 metais plaučių vėžys taps pagrindine mirties nuo vėžio priežastimi Europoje, – sakė tyrimui vadovavęs Milano universiteto profesorius Karlas La Vekija (Carlo La Vecchia). – Taip jau yra Jungtinėje Karalystėje ir Lenkijoje, kur mirtingumas nuo plaučių vėžio jau yra didžiausias ir sudaro atitinkamai 21,2 ir 17,5 atvejų šimtui tūkstančių moterų".

Profesoriaus teigimu, plaučių vėžio tarp moterų atvejų padidėjimui įtakos galėjo turėti tai, kad dabar šiuo vėžiu sergančios moterys pradėjo labai anksti rūkyti penktajame ir šeštajame praėjusio amžiaus dešimtmečiuose.

Verta paminėti, kad nors mirtingumas nuo plaučių vėžio tarp vyrų nuo 2009 metų ir sumažėjo 6 proc., ši vėžio forma vis dar išlieka pagrindine vyrų mirties nuo vėžio priežastimi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų