Suomija stabdo „Moderna“ vakciną jauniems vyrams

Suomijos sveikatos priežiūros institucijos ketvirtadienį pranešė, kad sekdamos savo Šiaurės kaimynių pavyzdžiu nustos skiepyti „Moderna“ vakcina nuo COVID-19 jaunus vyrus, nes baiminamasi širdies uždegimo šalutinio poveikio.

Pranešimas paskelbtas, kai kaimyninės Švedija, Norvegija ir Danija trečiadienį paskelbė apie panašius vakcinų politikos pakeitimus. Šalys nurodė gavusios pranešimų apie padidėjusią širdies raumens uždegimo (miokardito) ir perikardo uždegimo (perikardito) riziką, ypač jauniems vyrams, praėjus kelioms savaitėms po antros dozės.

„Šiaurės šalių tyrime, kuriame dalyvavo Suomija, Švedija, Norvegija ir Danija, nustatyta, kad vyrams, kurie gavo„ Moderna Spikevax“, vyrams iki 30 metų amžiaus, yra šiek tiek didesnė rizika nei kitiems susirgti miokarditu“, – per spaudos konferenciją sakė Suomijos instituto sveikatai ir gerovei (THL) direktorius Mika Salminenas.

Jis pridūrė, kad „dauguma šių miokardito atvejų yra lengvi ir laikini, savaime išgyjantys po kelių dienų stebėjimo, bet rizika yra.“

Pabrėžęs, kad yra ir kitų vakcinų, THL kaip atsargumo priemonę rekomendavo, kad „Moderna“ skiepas „kol kas nebūtų daromas jaunesniems nei 30 metų vyrams ir berniukams“. Vietoj jo THL sakė rekomenduojantis konkurentų „Pfizer/BioNTech“ vakciną, kaip ir kaimyninėse Šiaurės šalyse.

Švedijos medicinos produktų agentūra trečiadienį išplatintame pranešime teigė, kad šalutinio poveikio analizė buvo preliminari ir kad ji atliekama toliau.

Europos vaistų agentūra (EVA) liepos mėnesį leido skubiai naudoti „Moderna“ vakciną nuo COVID-19 paaugliams.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam 4- tam

Tam 4- tam portretas
Tu geriau sutelk visą savo dėmesį į gramatiką ....

4

4 portretas
Galvoju ateityje medecina atsiprašys visų žmonių, kuriems buvo ileistos visos ekzistojančios vakcinos

Gali tas , gali anas .....

Gali tas , gali anas ..... portretas
O , kad gatve einant , gali balkonas užkristi ir pamiršo ....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių