Tyrimas: trečioji vakcinos dozė žymiai sustiprina apsaugą nuo COVID-19 vyresniems asmenims

  • Teksto dydis:

Revakcinacija nuo COVID-19 „Pfizer/BioNTech“ vakcina vyresniems nei 60 metų žmonėms gerokai padidina apsauginį poveikį, rodo tyrimas.

Izraelyje tarp žmonių, paskiepytų dviem vakcinos dozėmis, buvo daugiau nei 10 kartų daugiau įrodytų infekcijų ir beveik 20 kartų daugiau sunkių susirgimų nei tarp žmonių, paskiepytų trečiąja doze, rašo Izraelio mokslininkai žurnale „New England Journal of Medicine“.

Izraelyje visi paskiepyti asmenys dabar gali gauti stiprinamąją dozę ne anksčiau kaip praėjus penkiems mėnesiams po antrosios dozės.

Šiuo metu šalis kovoja su trečiąja koronaviruso banga, nors skiepijimų apimtys yra labai didelės.

Izraelio mokslininkai daro prielaidą, kad dėl labiau užkrečiamos delta atmainos ir mažėjančios apsaugos praėjus šešiems mėnesiams po antrosios vakcinos dozės apsaugos nuo infekcijos lygis sumažėja iki 50 proc.

Vokietijos imunologų draugijos generalinis sekretorius Carstenas Watzlas agentūrai dpa sakė, kad jau buvo žinoma, jog antikūnų lygis po trečiosios vakcinos dozės yra maždaug 10 kartų didesnis nei po dviejų dozių.

O dabar tyrimas parodė, kad tai „suteikia labai labai gerą apsauginį poveikį“.

Tačiau C. Watzlas pabrėžė, kad atliekant tyrimą nebuvo atsižvelgta į šalutinio poveikio galimybę. Kol kas iš Izraelio nėra gauta pranešimų, kad trečiasis skiepas sukeltų labiau pastebimą šalutinį poveikį nei antrasis.

C. Watzlas taip pat rekomenduoja trečiąją skiepo dozę skirti ne jaunesniems žmonėms, bet visiems vyresniems nei 80 metų ir vyresniems nei 60 metų žmonėms, turintiems kitokių ligų.

Vokietijoje slaugomiems žmonėms, vyresniems nei 80 metų ir asmenims, turintiems imunodeficitą, kartais jau irgi siūloma trečioji vakcinos dozė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunas

Kaunas portretas
Pensininkai neisšlaikytiniai ,jie užsidirbo ,nes mokėjo mokesčius.Išlaikiyinisi migrantai ,kurie išvis neturi teisės i nieką.Islaikytiniai tie kurie neturi darbo stažo ir gauna pašalpas.Pensininkai augino vaikus negaudami jokios pagalbos, tie vaikai moka didžiulius mokesčius o jų tėvai gauna pensijos 242,-€,nes sulaukus pensijinio amžiaus ,paskaičiuojant stažą pensijai gauti buvo nusukta dalis darbo stažo,neužskaičiavo prie stažo to laiko kaip vaikus augino, kaip mokėsi, nors darbo knygutę buvo ir darbo stažo buvo,tuo metu buvo įstatymas, kad turint darbo stažo , darbo knygutę mokslas ,bus įtrauktas i darbo stažą. Žinau, kad turint pažįstamų ,darbo stažą už pinigus nuperka.Žinau tokį žmogų kuris neturėjo reikiamo stažo ,nes galima sakyti visą gyvenimą nedirbo, suėjus pensijiniam amžiui stažas atsirado ir pensiją didesnė kaip mano . Prašau pavyzdys ,kaip reikia būti sąžiningam ,kaip reikia stengtis mokėti mokesčius mūsų Lietuvoje "laisvoje".

Špricas \\\\\.../////

Špricas  \\\\\...///// portretas
Taip sustiprins (pagreitins) vyresnijų mirtį banditai praturės,nes sumažės pensininkų.Reikia kažkaip atsikratyti 'išlaikytiniais'.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
Įdomiai gaunasi, kuo daugiau paskiepytų, tuo daugiau susirgimu, todėl dar ir dar reikia pumpuoti marmalą, tikri narkomanai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių