Mokyklose vaikams bus dalijami nemokami vaisiai?

Artimoje ateityje moksleivių valgiaraštyje gali atsirasti daugiau vaisių ir daržovių. Ypač gera žinia yra ta, kad šias gėrybes vaikams mokyklose žadama dalyti nemokamai.

Europos Komisijos parengtas projektas, kuriuo siekiama sukurti ir įgyvendinti vaisių vartojimo skatinimo mokyklose programą, šią savaitę Europos Parlamento (EP) sesijoje Strasbūre sulaukė didelio parlamentarų palaikymo.

Šia programa siekiama, kad moksleiviai vartotų daugiau vaisių ir daržovių, keistųsi jų mitybos įpročiai ir būtų mažinama vaikų nutukimo rizika.

Vaisius ir daržoves mokyklose planuojama dalyti nemokamai  6-10 metų amžiaus mokiniams. Europos Sąjunga padengtų pusę šių išlaidų, skurdžiuose regionuose - 75 proc. Tam numatyta skirti apie 90 mln. eurų.

Tuo metu EP Žemės ūkio komitetas vieneriems mokslo metams skiriamas lėšas siūlo didinti iki 500 mln. eurų - pridėjus dalinį valstybių finansavimą, nemokami vaisiai mokyklose būtų dalijami kasdien.

EP narys Šarūnas Birutis neneigia, kad šios programos įgyvendinimas kainuotų Lietuvai, tačiau tokiai iniciatyvai pritaria, teigdamas, kad vaikų sveikata, nepaisant ekonominių sąlygų, yra vienas svarbiausių prioritetų.

Programa turėtų būti pradėta įgyvendinti nuo 2009-2010 mokslo metų.


Šiame straipsnyje: sveikatamokyklavaisiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių