Pereiti į pagrindinį turinį

D.Britanijoje siūloma didinti maksimalų leistiną greitį greitkeliuose

2011-10-04 20:36
D.Britanijoje siūloma didinti maksimalų leistiną greitį greitkeliuose
D.Britanijoje siūloma didinti maksimalų leistiną greitį greitkeliuose / Gedimino Bartuškos nuotr.

Anglijoje ir Velse siūloma maksimalaus leistino greičio greitkeliuose ribą padidinti nuo 70 iki 80 mylių per valandą (apie 129 kilometrų per valandą). Tačiau tokie pasiūlymai jau susilaukė kritikos, informuoja naujienų kanalas „Sky News“.

Britanijos transporto reikalų sekretorius Filipas Hamondas (Philip Hammond) pareiškė, kad dabar galiojanti maksimalaus leistino greičio riba, kuri šalyje buvo nustatyta 1965 metais, yra pasenusi dėl „ženklių saugumo ir automobilių technologijų pasikeitimų.“

Tačiau Britanijos žalųjų partija teigia, kad padidinus greičio ribą padidėtų ir anglies dvideginio išmetimo mastas. Be to, organizacijos „The Campaign for Better Transport“ atstovas Styvenas Džozefas (Stephen Joseph) pridūrė, kad padidinus greičio ribą padaugės avarijų ir žus daugiau žmonių. Jo teigimu, praktikoje jei ribą padidinsi iki 80, tai dauguma žmonių važiuos 90 mylių per valandą.

Konsultacijos dėl maksimalios leistino greičio ribos padidinimo bus pradėtos šiais metais siekiant ribą padidinti 2013–aisiais.

Britanijos transporto departamentas teigia, kad technologinės naujovės leido sukurti gerokai saugesnius automobilius, dėl ko žuvusiųjų keliuose skaičius nuo 70 mylių per valandą ribos įvedimo sumažėjo daugiau nei 75 proc.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų