Pereiti į pagrindinį turinį

Griūna „Formulė-1“

2009-06-19 13:46
Griūna „Formulė-1“
Griūna „Formulė-1“ / Reuters nuotr.

Aštuonios didžiausios „Formulės-1“ komandos nusprendė nebetęsti derybų su FIA ir 2010 metais kurti alternatyvų čempionatą, praneša lrt.lt.

„Formulės-1“ komandų asociacija (FOTA) nusprendė nebeplėtoti derybų su Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) vadovu Maxu Mosley dėl jo pasiūlyto biudžeto apribojimo.

Po ketvirtadienį vakare įvykusio FOTA ir FIA susitikimo buvo išplatintas pranešimas, kad komandos nesutinka su M. Mosley pasiūlymais ir kurs alternatyvų „Formulei-1“ lenktynių čempionatą.

„Komandos nusprendė perkelti esamas sąlygas į kitą turnyrą, - teigiama komandų pranešime. - Mes neturime jokių alternatyvų - tik kurti naują čempionatą.“

M. Mosley siūlė F-1 komandoms savanoriškai savo biudžetą apriboti iki 40 mln. svarų sterlingų ribos, o už tai žadėjo panaikinti šiuo metu esančius techninius apribojimus.

Tačiau FOTA po ilgų derybų nesutiko su pasiūlymu ir didžiausios šio sporto ekipos - „Ferrari“, „McLaren“, „Renault“, BMW, „Toyota“, „Brawn“, „Red Bull“ ir „Toro Rosso“ - nutarė, kad FIA pasiūlytos sąlygos jų netenkina ir dialogas su federacija yra baigtas.

Toks sprendimas paskelbtas po 4 valandų derybų.

„Ekipos nebegali neatsižvelgti į fundamentalias šio sporto vertybes ir atsisako pakeisti savo sąlygines paraiškas dalyvauti 2010 m. pasaulio čempionate“, - rašoma FOTA pranešime spaudai.

„Pagrindiniai lenktynininkai, žvaigždės, prekių ženklai, rėmėjai, organizatoriai ir kompanijos, istoriškai susijusios su aukščiausiu autosporto lygiu - visa tai bus naujose pirmenybėse“, - priduriama.

Šiandien FIA turėtų paskelbti galutinį komandų, dalyvausiančių 2010 m. sezone, sąrašą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų