Pereiti į pagrindinį turinį

Kitąmet Radviliškį ir Šiaulius gali sujungti greitkelis

Kitąmet Radviliškį ir Šiaulius gali sujungti greitkelis
Kitąmet Radviliškį ir Šiaulius gali sujungti greitkelis / Scanpix nuotr.

Kelyje Radviliškis–Šiauliai rekonstruotas pusseptinto kilometro ruožas, kuris pagal saugumo ir įrengimo lygį atitiks magistralę.

Jau kitąmet kelio ruožas tarp šių miestų galės pretenduoti į greitkelio statusą, praneša LTV „Panorama“.

Anot kelininkų, taip turėtų atrodyti visi Lietuvos greitkeliai. Rekonstruota beveik 7 kilometrų atkarpa prasideda prie Radviliškio m

 

iesto ribos. Keturių eismo juostų magistralė tiesiasi Šiaulių link. Per rekonstrukciją įrengti ir beveik 2 kilometrai pėsčiųjų bei dviratininkų takų, 11 kilometrų jungiamųjų kelių.

„Tai pirma nepriklausomybės metais pastatyta automagistralė ir mes stengiamės ją statyti pagal vakarietiškus standartus. Kaip matote, ir yra apjungiamieji keliai, takai dviratininkams“, – teigė Automobilių kelių direkcijos generalinio direktoriaus pavaduotojas Petras Tekorius.

Eismo saugai gerinti įrengtos žiedinės sankryžos, viadukas, požeminė pėsčiųjų perėja, pervaža pėstiesiems ir automobiliams, o šalia gyvenviečių – garsą slopinančios užtvaros.

„Buvo triukšmas didesnis, įvažiavimas į kelią ne toks saugus, reikėdavo ilgai laukti kol įvažiuoji su technika. Dabar vienoj, kitoj vietoj padaryti papildomi keliai įvažiuoti technikai“, – naujo kelio privalumus vardijo Šniūraičių kaimo ūkininkas Petras Grigaliūnas.

Beveik 80 mln. litų kainuojantis kelias tiesiamas daugiausiai už   Europos Sąjungos lėšas. Tai – tik vienas iš keleto šiemet kelininkų atliekamų didžiųjų darbų,

„Labiausiai esame susikoncentravę į keletą atkarpų, pirmiausia – kelias „Via Baltica“ tarp Marijampolės ir Kauno, kur turime didelį tranzitinio srauto intensyvumą. Truks plyš ten reikalingos dar dvi juostos. Todėl yra baigiami rengti projektiniai dokumentai, ir mes pajudėsime ten, kad užtikrintume keturių juostų kelią. O antras galvos skausmas, kurį turime spręsti, tai kelias Vilnius–Utena“, – apie laukiančius darbus kalbėjo susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.

Kelyje Radviliškis–Šiauliai jau pradėti ir antrojo etapo darbai. Rekonstravus dar per 9 kilometrų ruožą ir nutiesus Kairių miestelio aplinkkelį, 110 kilometrų per valandą greičiu greitkeliu į Šiaulius, tikimasi, jau bus galima važiuoti kitąmet.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų