„Lexus“ pristato naująją LS modelių gamą

„Lexus“ Kalifornijoje pristatė naująją LS modelių gamą, kurią sudaro „LS 460“, „LS 600h“ ir visiškai nauja „F SPORT“ šių modelių versija. „LS 600h“ hibridinis modelis išlieka galingiausiu pasaulyje visų varančiųjų ratų visiškai hibridinis automobilis su V8 varikliu.

Naujasis „Lexus“ flagmanas pasižymi galingomis naujomis stiliaus detalėmis, tarp kurių yra ir „Lexus“ verpsto formos grotelės, be to atlikta daugiau kaip 3 000 pakeitimų, įskaitant ir tris naujoves, panaudotas automobiliuose pirmą kartą pasaulyje, ir ne mažiau kaip 15 techninių inovacijų, pirmą kartą panaudotų „Lexus“ automobiliuose.

Kuriant tai, kas nuostabu (Creating Amazing)

Tai visiškai nauja gamybos srityje: lazerinio varžtų suvirinimo ir kėbulo klijavimo metodai padidino bendrą kėbulo tvirtumą. Tai pagerina ne tik stabilumą – važiavimas taip pat tapo komfortiškesnis, o manevringumas nei kiek nenukentėjo.

Visose salono detalėse naudojamos autentiškos medžiagos ir apdaila perteikia šiuolaikišką, kokybišką išvaizdą ir pojūtį, atskleidžiantį aukštą meistrystės lygį ir didelį dėmesį smulkmenoms, kuriais „Lexus“garsėja visame pasaulyje. Viskas „Lexus“ automobiliuose aukščiausios kokybės – apatinę prietaisų skydelio dalį ir centrinės konsolės šonus puošia nauja, labai patvari ir itin kokybiškai apsiūta medžiaga.

Įvairiapusių patobulinimų atlikta varikliui bei kelio ir vėjo keliamo triukšmo garso izoliacijai; taip pat šiame prabangiame sedane pirmą kartą „Lexus“ istorijoje montuojami tuščiaviduriai ratlankiai, kurie mažina priekinėje salono dalyje girdimą triukšmą.

Dizainas

Perteikiant bendrą dizaino kryptį, naujosios kartos „Lexus“ modelių išorėje juntamas drąsus ir rafinuotas dinamizmas, o naujos verpsto formos grotelės priekyje suteikia automobiliui elegantiškumo, daro jį labiau pastebimu kelyje ir sustiprina prekės ženklo identitetą.

Pirmą kartą „Lexus“ automobiliuose išorės apšvietimui galima naudoti vien LED lemputes, įskaitant vertikalius rūko žibintus, kuriuose naudojami mažiausi pasaulyje PES lęšiai ir unikalių L formos vientisų šviesos vamzdelių dienos žibintai.

Visiškai naujo dizaino prietaisų skydelyje juntamas kruopščiai apgalvotas kiekvienas vairuotojo padėties aspektas: valdymo elementai išdėlioti idealiose vietose, kad komfortas būtų kuo didesnis, o vairuotojo dėmesys būtų kuo mažiau blaškomas ir jis kuo mažiau pavargtų.

Vairavimo dinamika

Lengvai pastebimas geresnis patobulinto vairo mechanizmo tikslumas ir posūkio atsakas.

Naujoje važiavimo režimo pasirinkimo sistemoje yra net iki penkių pasirenkamų važiavimo režimų: „ECO“, „COMFORT“, „NORMAL“, „SPORT S“ ir „SPORT S+“, skirtų optimizuoti vairuotojo pageidaujamą ekonomiškumo, komforto, galios ir vairavimo savybių derinį.

„F SPORT“

Visiškai naujoje LS „F SPORT“ versijoje sportiškas ir agresyvus išorės ir vidaus dizainas dera su autentiškais dinamiškumo patobulinimais, tarp kurių yra 10 mm pažeminta važiuoklė, „Brembo®“ priekiniai trinkeliniai stabdžiai ir pavarų perjungimo rankenėlės ant vairo.

Galiniais ratais varomas „LS 460“ taip pat gali pasigirti „Torsen®“ slydimo ribojimo diferencialu ir pavarų perjungimo rankenėlėmis, kuriomis perjungiant žemesnę pavarą automatiškai padidinamos variklio apsukos. „LS 600h“ modelyje įrengta aktyviojo stabilizatoriaus sistema.

„LS 460 F SPORT“ taip pat pertvarkytas akustiškai – jame įrengtas įsiurbimo garsą keičiantis įtaisas, įkvėptas LFA garso kreivės.

Komfortas ir progresyvios idėjos

Gražų LS vidų papildo pirmoji pasaulyje pažangioji apšvietimo sistema (AIS), kuri pasižymi naujomis „Champagne White“ spalvos interjero lemputėmis ir dinaminiu LED prietaisų skydelio apšvietimu. LS bus galima rinktis su naujos „Topaz Brown“ spalvos apmušalais ir juodmedžio intarpais bei nauja išorės spalvų gama: matinį paviršių primenenčia „Sonic Silver“, populiariąja„Sienna Brown“ ir tik „F Sport“ variantui skirta „F White“.

Pirmą kartą pasaulyje priekinės ir galinės sėdynės klimato kontrolę bei vairo šildytuvą galima automatiškai integruoti į naujosios „Lexus Climate Concierge“ oro kondicionavimo sistemos veikimą, naudojant iki 13 jutiklių, valdomų centriniu elektroniniu bloku (harmoningai oro parametrus valdanti sistema jaučia kūno temperatūrą ir reguliuoja oro kondicionavimą taip, kad galinės sėdynės keleiviai jaustųsi kuo patogiau).

Apdovanojimų pelnęs „Remote Touch“ valdiklis visapusiškai valdo informacijos ir pramogų sistemą 12,3 colių skystųjų kristalų ekrane, didesniame nei „iPad“. 19 garsiakalbių „Mark Levinson® Reference Surround System“ erdvinio garso sistema užtikrina tobuliausią šiuo metu automobilyje pasiekiamą garso pojūtį. O galinių sėdynių keleiviams skirta pramogų sistema papildyta „Blu-ray®“ grotuvu.

Padidintas saugumas

LS priekiniuose žibintuose montuojama dar viena naujovė „Lexus“ automobiliuose: naujai sukurta adaptyvioji tolimųjų šviesų sistema (AHS).

Važiuojant naktį AHS automatiškai perjungia artimąsias, tolimąsias ir pridengtas tolimąsias žibintų šviesas. Už priekinio stiklo įrengta kamera pamato iš priekio atvažiuojančius automobilius ir suaktyvina žibintuose esantį pridengimo įtaisą, kad iš dalies pridengtų apšvietimą toje vietoje, kur yra atvažiuojantis automobilis. Kai suaktyvinamos pridengtos žibintų šviesos, žibintas automatiškai pasvyra taip, kad pridengtų žibintų šviesų apšviečiamą zoną pritaikytų prie važiavimo vienos arba kelių juostų keliu, arba prie važiavimo posūkiuose.

Kadangi AHS pridengia, o ne išjungia tolimąsias žibintų šviesas, pailgėja vidutinis laikas, kurį galima važiuoti apšvietus kelią tolimosiomis žibintų šviesomis, todėl pagerėja kelio matomumas.

Visiškai naujai LS modelyje montuojamas Nematomų zonų monitorius (BSM), žymiai pagerinantis saugumą keičiant kelio eismo juostas. BSM naudoja LS PCS galinio vaizdo milimetrinių bangų radarą ir stebi nematomas automobilio šonines vietas. Sistema ima veikti važiuojant vos 16 km/h greičiu, todėl ji naudinga važiuojant ir nedideliu greičiu, pavyzdžiui, eismo spūstyse.

Naujasis flagmanas sukurtas pabrėžti išskirtinę kokybę, kuri pelnė „Lexus“ daug pasaulinių apdovanojimų pasirodant vis naujai LS kartai. Naująjį LS  „Lexus“ atstovybėse bus galima užsisakyti nuo rugsėjo mėnesio.


Šiame straipsnyje: Lexus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių