Pereiti į pagrindinį turinį

„Mini Countryman“ ir „Nissan Juke“: maži SUV su didelėmis širdimis

„Mini Countryman“ ir „Nissan Juke“: maži SUV su didelėmis širdimis
„Mini Countryman“ ir „Nissan Juke“: maži SUV su didelėmis širdimis

Mieli iš išorės, bet kieti po variklio dangčiu. Mini Countryman ir Nissan Juke bendra motorų galia siekia net 374 AG, o į priekį jie iriasi visais keturiais ratais.

Po kelių bandymų savo keturratį įsprausti automobilių stovėjimo aikštelėje nuvilnija atodūsis: trūksta labai ne daug – tik kelių centimetrų, bet mašina niekaip netelpa. Ši problema dažnai kamuoja didmiesčių vairuotojus – ypač centrinėse miestų dalyse ar senamiesčiuose. Tuomet nedidelis automobilis būtų puiki išeitis. Kaip tik tokius mes šį kartą ir testuojame.

Atkreipkite dėmesį, kad jie ne tik maži, bet turi ir labai karštas “širdis”. Mažylio iš Bavarijos visus keturis ratus suka 184, o varžovo iš Tolimųjų Rytų – net 190 “arklių” kaimenė. Pagarbos vertas ir tas faktas, kad ši galia “išspaudžiama” vos iš 1,6 l darbinio tūrio variklių. Taip yra todėl, kad abiejų automobilių “širdutės” turi turbinas. Laikas išsiaiškinti, kuris mažasis SUV kietesnis.

Tai jie siūlo

Šie du nedideli automobiliai pirmiausiai siūlo išskirtinį, originalų dizainą, kurio grožis suprantamas ne kiekvienam. Be įmantrių drabužių Nissan Juke pirkėją pasiruošęs nustebinti ir gausia standartine įranga: automatine greičių dėže, klimato kontrole ar navigacine sistema. Mini Countryman pirkėjui už visą tai teks papildomai pakloti įspūdingą sumą – net 13 140 Lt.

Pastarasis mažasis SUV pasiruošęs nustebinti kitais dalykais, pirmiausiai – didesne erdve sėdintiems gale. Vis dėlto reikia pripažinti, kad trims suaugusiems ant galinės Mini Countryman sėdynės ankšta. Ten, kaip ir Nissan Juke automobilyje, geriau sėdėti dviese. Dar vienas dalykas, kuriuo Countryman akivaizdžiai pirmauja prieš Juke – bagažinės. Mini bagažo skyrius praryja nuo 350 iki 1170 l, o Nissan – tik nuo 207 iki 786 l. Skirtumas (143–384 l) tikrai nemenkas.

Taip jie važiuoja

Turbininiai dvyniai nešykšti temperamento. Juke 100 km/h greitį pasiekia per 8,3 s, o Countryman tą pačią sprinto rungtį įveikia šiek tiek greičiau – per 8 s. Ir šiaip Mini važiuoja energingiau, žvaliau ir agresyviau. Iš keliais “arkliais” galingesnio Nissan Juke variklio tikėjomės daugiau energijos.

Labiausiai akis bado kieta japono pakaba. Su Nissan Juke važiuojant per kelio nelygumus atrodo, kad gali išbyrėti dantys, nors tokia kieta pakaba itin tinka įveikti posūkius. Mini Countryman įvaro mažiau streso. Jo pakaba suderinta elastingiau, todėl stuburo slanksteliams tenka mažesnis krūvis. Puiku ir tai, kad Mini lepina informatyvia vairo sistema bei leidžia posūkius įveikti su vėjeliu. Pylos abu nedideli SUV gauna už milžinišką daugiau kaip vienuolika metrų siekiantį apsisukimo spindulį. O juk tai maži automobiliai.

Tiek jie kainuoja

Čia pirmuoju smuiku griežia Nissan Juke. Šis gerai sukomplektuotas mažylis kainuoja nuo 81 290 Lt. Jei užsisakytumėte lentelėje pateikiamus priedus, jo kaina išaugtų iki 86 290 Lt. Daug, bet tai dar protu suvokiama pinigų suma.

Mini Countryman kaina – nuo 98 700 Lt. Šio mažojo SUV pirkėjui, norint automobilį sukomplektuoti panašiai kaip Nissan Juke, teks papildomai pirkti klimato kontrolę, automatinę greičių dėžę, navigacinę sistemą bei t.t. Tada jo kaina išaugtų net iki 118 480 Lt (ksenoninių žibintų į Juke modelį užsakyti negalima). Skirtumas tarp automobilių kainos milžiniškas – 32 190 Lt. Gerai bent tai, kad Mini automobiliai – vieni mažiausiai nuvertėjančių, antraip po kelerių metų prarastumėte dar didesnę pinigų sumą.

Nissan Juke – puikiai sukomplektuotas automobilis. Kaip standartinę įrangą jis turi “automatą”, klimato kontrolę ir navigacinę sistemą.

Mini Countryman gali pasigirti ne gausia komplektacija, o geros kokybės apdailos medžiagomis. Navigacinės sistemos kaina – 6320 Lt.

Mini variklį pasiskolino iš “Peugeot”

Tiek į Nissan Juke, tiek į Mini Countryman montuojamas keturių cilindrų 1,6 l darbinio tūrio variklis su turbina. Japonai 190 AG motorą sukūrė patys, tačiau jis kol kas nėra paskolintas giminingiems “Renault” automobiliams. Tuo tarpu “Mini” 184 AG motorą pasiskolino iš “Peugeot”. Tiesa, prancūzai iš to paties variklio “išspaudžia” 156 arba 200 AG, o Mini pasirinko tarpinį variantą – 184 AG.

1

328 taškai

Mini Countryman

Mini Countryman – mažas, bet gana praktiškas ir malonus vairuoti automobilis. Tik jo kaina užkelta iki padebesių.

2

318 taškų

Nissan Juke

Juke nori būti išskirtinis ir tai jam pavyksta. Džiugina ir padori mažojo SUV kaina, ir gausi įranga. Nuvilia – erdvės trūkumas.

Išvada

Už tą pačią sumą yra daug praktiškesnių automobilių, pavyzdžiui, Honda CR-V, Toyota RAV4 ar VW Tiguan. Mini Countryman ir Nissan Juke vilioja kitokiais dalykais. Jie siūlo išskirtinį, neįprastą dizainą ir SUV modeliams nebūdingą sportišką važiavimą. Praktiškam žmogui tokie dalykai tikrai nereikalingi, nors ir malonūs. Vis dėlto gerai, kad yra iš ko rinktis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų