Naktiniais maršrutais – tik savaitgaliais

Dėl mažo keleivių srauto nuo vasario 2-osios 13N ir 14N maršrutų troleibusai bei 37N maršruto autobusai penktadienio naktį nebevažiuos.

Atsižvelgusi į studentų prašymus, Kauno miesto savivaldybė buvo priėmusi sprendimą eksperimento tvarka pakoreguoti naktinių 13N, 14N troleibusų ir 37N autobusų maršrutų darbo režimą. Nuo lapkričio mėnesio šie maršrutai dirbo ne tik šeštadienio ir sekmadienio naktimis, bet ir naktimis iš ketvirtadienio į penktadienį.

Nepasiteisinus eksperimentui, nuo vasario mėnesio bus grįžtama prie įprasto naktinių maršrutų darbo režimo. 13N ir 14N maršrutų troleibusai ir 37N maršruto autobusai važiuos tik naktimis iš penktadienio į šeštadienį ir iš šeštadienio į sekmadienį, pranešė savivaldybė.

Nors 13N ir 14N troleibusai nebevažiuos naktimis iš ketvirtadienio į penktadienį, tačiau eksperimentiniu laikotarpiu pakitusios maršrutų trasos išliks. Šie troleibusai ir toliau užsuks prie Kauno pilies (Šv.Gertrūdos g., Šauklių g., Jonavos g., Kauno pilis, Šauklių g., Šv.Gertrūdos g., toliau – įprasta trasa).

„Eksperimentas nepasiteisino. Keleivių srautai naktimis iš ketvirtadienio į penktadienį buvo labai maži. Skirtumas, lyginant su savaitgalio naktimis, buvo akivaizdus. Be to, visi naktiniai maršrutai yra nuostolingi ir tai įvertinus buvo nuspręsta grįžti prie įprastinio naktinių maršrutų darbo režimo. Tačiau noriu priminti, jog po kiekvienos didesnės šventės ar įvykio mieste, yra organizuojamas papildomas transportas. Be to, po kiekvieno renginio „Žalgirio„ arenoje važiuoja specialieji autobusai“, – teigė Kauno miesto savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjas Paulius Keras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių