Visuose policijos automobiliuose jau įrašinėjamas vaizdas ir garsas

Šiai metais jau 10 kartų bandyta papirkti Vilniaus aps. vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos pareigūnus. Sausio mėnesį užfiksuoti 8 bandymai papirkti pareigūnus; vasarį, iki šiol – 2.

Paskutinysis bandymas buvo vasario 8-osios vakarą, apie 20.25 val. Vilniuje, Gariūnų ir Jočionių g. sankryžoje į eismo įvykį atvykę Kelių policijos pareigūnai įtarė, kad vairuotojas yra apsvaigęs nuo alkoholio. Įtarimas pasitvirtino, eismo įvykio vietoje vairuotojui G. B. (45 metų amžiaus) nustatytas 1,04 promilės girtumas. Pildant eismo įvykio dokumentus, vairuotojas pasiūlė pareigūnams susitarti. Įspėtas apie gresiančią baudžiamąją atsakomybę vairuotojas į pareigūnų žodžius nereagavo ir parodė savo „dosnumą“ abiem pareigūnams padalindamas po 200 Lt, o vėliau bandė įsiūlyti ir po 400 Lt.

Bandymas papirkti buvo užfiksuotas videoregistratoriumi – vaizdo ir garso įrašymo priemonės įrengtos visuose tarnybiniuose automobiliuose.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. (Papirkimas). „Tas, kas siūlydamas, pažadėdamas duoti arba duodamas didesnės negu 250 MGL vertės kyšį arba tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus, gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki ketverių metų“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

melas

melas portretas
tikrai neirasinejama. !!!! O gaila

kaunietis

kaunietis  portretas
netikiu kad neims ....

patrulis

patrulis portretas
VAJETAU!!!!Kų gi daba daryt raiks???Ale kaip gyvent daba...byra man ašarėlės....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių